Μια επικίνδυνη νέα τάση στο TikTok, η οποία δείχνει influencers να χρησιμοποιούν το αίμα της περιόδου σαν… μάσκα προσώπου, ανησυχεί τους ειδικούς ενώ κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς.

Η ιδέα της «μάσκας περιόδου» έχει γίνει viral στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, με το hashtag #periodfacemask να φτάνει τις 6,4 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Οι TikTokers ισχυρίζονται ότι το αίμα περιόδου περιέχει όλα τα βλαστοκύτταρα και όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το δέρμα και το σώμα σας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την DailyMail, η ειδικός περιποίησης δέρματος, Elizabeth Rimmer της London Professional Aesthetics είπε στο FEMAIL ότι όσοι εφαρμόζουν το αίμα της περιόδου στο πρόσωπό τους διατρέχουν κίνδυνο «φλεγμονής και μόλυνσης».

Ένας TikToker είπε: «Τα οφέλη που έχω λάβει από αυτή τη μάσκα είναι αρκετά καλά». Εξήγησε πώς χρησιμοποιεί τη μάσκα, εφαρμόζοντάς την τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα, ως μέρος της κανονικής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας της.

Η χρήση αίματος περιόδου στο πρόσωπό σας δεν είναι ασφαλής για διάφορους λόγους, σύμφωνα με τους δερματολόγους, προσθέτει η DailyMail.

«Το αίμα μπορεί εύκολα να μολυνθεί με μικρόβια, όπως βακτήρια ή μύκητες, και αυτό μπορεί να εξαπλωθεί στο δέρμα σας», εξήγησε ο Δρ Παρκ, πιστοποιημένος δερματολόγος και ιδρυτής στην τηλεδερματολογική κλινική «Skin Refinery και δημιουργός του Tea with MD».

«Εάν έχετε σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, μπορείτε επίσης να τις μεταδώσετε στο δέρμα του προσώπου σας, χρησιμοποιώντας μολυσμένο αίμα περιόδου», αναφέρει.

Προηγούμενο άρθροΚΚΕ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Μόνο αποστροφή και αηδία μπορεί να νιώσει ο λαός με αυτή τη σήψη
Επόμενο άρθροΜε κόσμο στη Λιβαδειά ο Ολυμπιακός