Μορφή επιδημίας παίρνουν κάθε χρόνο τα θαλάσσια ατυχήματα με ταχύπλοα σκάφη την καλοκαιρινή περίοδο στη χώρα μας. Κύριες αιτίες η απροσεξία, το αλκοόλ, αλλά και τα νομοθετικά κενά στην απόκτηση διπλωμάτων.

Η σωστή ενημέρωση και η τήρηση βασικών κανόνων αποτελούν το κλειδί για την ευχαρίστηση, αλλά και την ασφάλεια του κόσμου, ώστε να αποφευχθούν οι τραυματισμοί και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.

Πρωταθλητής στο θαλάσσιο σκι, προπονητής στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, ο Θύμιος Κουσαθάνας, δήλωσε: «Να ξέρεις ότι αυτός που θα σου κάνει το μάθημα ή θα σε τραβήξει με το σκάφος να έχει δίπλωμα προπονητή και να έχει και αυτός μια εξοικείωση πολλών χρόνων της δουλειάς»

Σίγουρα παίζουν ρόλο και οι συνθήκες. Νομίζω ότι το σημαντικότερο πράγμα όταν βάζεις ένα παιδάκι, ακόμα και έναν ενήλικα, είναι να κοιτάς τον καιρό. Ποτέ δεν θα βάλεις κάποιον μέσα στο νερό να κάνει θαλάσσιο σκι ή οτιδήποτε άλλο, αθλοπαιδιά, όταν έχει πάρα πολύ αέρα. Πάντα πρέπει να σεβόμαστε τη θάλασσα».

Τα θαλάσσια σπορ αποτελούν αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια. Με προσοχή και υπακοή στους κανόνες ασφαλείας και τους εκπαιδευτές, ο κόσμος αναζητά στιγμές ανεμελιάς στις παραλίες

O Δημήτρης Γκανιάτσης προπονητής ιστιοπλοΐας στο Ναυτικό Όμιλο Κατοίκων Βουλιαγμένης, αναφέρει ότι: «Κανένας φόβος. Υπάρχει θέμα ασφάλειας. Υπάρχει φουσκωτό πάντα. Πάντα φοράμε σωσίβιο υποχρεωτικά. Εννοείται ότι είναι απαραίτητο να είμαστε έξω από τις σημαδούρες».

Τα σοβαρότερα θαλάσσια ατυχήματα και δυστυχήματα οφείλονται κυρίως στη μη πιστή εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σέκη

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦοβερή Ντραγκομίροβα και στον ακοντισμό
Επόμενο άρθροΆμεση απάντηση του ΥΠΕΞ στις νέες προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας για την Αγία Σοφία (video)