Οι εθνικές εκλογές «θα είναι μία μάχη δύο κόσμων, που δεν σταματάει. Η μάχη των λίγων, της ελίτ, των εχόντων οικονομική και κοινωνική εξουσία, με την Δημοκρατία, τη συντριπτική πλειοψηφία του 99%, με τη δική του πολυχρωμία και σύνθεση, των κανονικών ανθρώπων», επισήμανε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

 

Ο κ. Βίτσας εξήγησε ότι η χτεσινή σύσκεψη της ΚΕ «έβγαλε τα βασικά στοιχεία με τα οποία πηγαίνουμε στις εθνικές εκλογές» και πρόσθεσε: «Πρέπει να πάμε με δύναμη, αποφασιστικότητα […] να φέρουμε στο προσκήνιο τη “θετική ατζέντα”. Τι παραλάβαμε το 2015, τι κάναμε από τότε ως τώρα (για μένα τα πιο σημαντικά ήταν η έξοδος από τα μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών) και ποιο είναι το σχέδιό μας για την επόμενη ημέρα, μετά τις εκλογές. Πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με τα κέρδη για την καθημερινότητα του πολίτη. Υπάρχουν πολλά που επηρεάζουν πάρα πολύ σημαντικά όχι μόνο την πολιτική έκφραση και διάθεση, αλλά την ίδια την καθημερινή ζωή του ανθρώπου, της γυναίκας και του άντρα. Πρέπει να καταπιαστούμε, να τα πούμε. Γιατί συνήθως λέμε τα “μεγάλα”, δεν λέμε τα “μικρά”, που έχουν όμως ιδιαίτερη σημασία».

 

Ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι δεν υπάρχει ο χρόνος για μία συνολική αποτίμηση της εκλογικής μάχης, εκτιμώντας ότι κατά τον ίδιο δόθηκε βάρος στη σύγκρουση, «στη λογική “ψηφίστε εμάς για να μην έρθουν αυτοί”, η ΝΔ, ενώ θα έπρεπε -όπως έκανε ο Τσίπρας- να πούμε “εμείς κάναμε αυτά, θετικά πάμε την Ελλάδα σε ένα νέο επίπεδο”, για την ίδια την κοινωνία αλλά και τη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και σε ολόκληρη την Ευρώπη, για την ειρήνη στην περιοχή. Βελτιώνουμε τη ζωή του πολίτη (αύξηση κατώτατου, κατάργηση υποκατώτατου, 13η σύνταξη) και με σειρά μέτρων που αφορούν τη φορολογία κερδίζουμε τον δημοσιονομικό χώρο όχι για τους λίγους, αλλά για τους πολλούς, με μεγάλο τον ρόλο της αναδιανομής».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔεν ευνοείται ούτε η ιδιωτική ασφάλιση αν καταρρέει η δημόσια
Επόμενο άρθροΜέγας χορηγός της ΝΔ ο Τσίπρας