Νέα παρέμβαση της Δημάρχου Πεντέλης προς τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων στα διοικητικά όρια ευθύνης του Δήμου, για να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους από ξερά χόρτα προκειμένου να προστατευτεί ο Δήμος συνολικά. Παραμένουν 296 τα ακαθάριστα οικόπεδα στο Δήμο.

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Πεντέλης συνεχίζει τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου όπως υποστηρίζει, ενώ παράλληλα η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά απευθυνόμενη στους πολίτες τους καλεί να προβούν άμεσα σε καθαρισμό των οικοπέδων τους.

«Ο Δήμος καλεί για τελευταία φορά τους συμπολίτες που δεν έχουν καθαρίσει τα οικόπεδα τους, να το πράξουν. Μέχρι σήμερα έχουν καθαριστεί 294 από τα 590 ιδιωτικά οικόπεδα που έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Από τις 20/6, ο Δήμος θα καθαρίζει τα οικόπεδα των ιδιωτών και θα χρεώνει με 0,80 το τετραγωνικό μέτρο τους ιδιοκτήτες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης σε μια ακόμη προσπάθεια να πείσει τους πολίτες να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας και ολοκληρώνουμε έγκαιρα τον προληπτικό καθαρισμό των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων. Καλούμε για τελευταία φορά τους συμπολίτες μας να πραγματοποιήσουν το ίδιο. Όλοι μαζί θα λειτουργήσουμε προληπτικά για το φετινό δύσκολο καλοκαίρι. Στόχος μας η πρόληψη και η πλήρης προστασία του δασικού πλούτου της πόλης μας».

Ο Δήμος Πεντέλης αναφέρει πως μέχρι σήμερα έχουν καθαριστεί τα μεγαλύτερα πάρκα όπως:

  • Στα Μελίσσια το πάρκο Τσαγκάρη, το πάρκο Ζωοδόχου Πηγής, το πευκοδάσος Μελισσίων, το πάρκο στην 28ης Οκτωβρίου, το ΝΙΕΝ, το Μπόμπολα μαζί με το χώρο του Νηπιαγωγείου, το οικόπεδο Μπουμπουλίνας έναντι του δημοτικού γηπέδου, το οικόπεδο Αχελώου και Αγ. Σύλλα, το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, η Χριστιανική Γωνιά κ.α. Επίσης έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός των Εξοχών Χωροφυλακής και των σχολείων της πόλης.
  • Στη Νέα Πεντέλη, το Τρίστρατο έως την είσοδο της νέας Πεντέλης, και ο λόφος Προφήτη Ηλία. Η Περικλέους έως τη διασταύρωση με Σουβαλιώτου και το Δημοτικό Σχολείο. Το Αλσύλλιο 25ης Μαρτίου, ο Λόφος Δεξαμενής και το Άλσος Παπανδρέου κ.α. Επίσης οι κοινόχρηστοι χώροι επί της οδού Ραιδεστού, Σκρά, Λειβαδίτη, ενώ καθαρίζονται ήδη πεζοδρόμια στην περιοχή των οδών Ιονίων νήσων, Αίνου, Επτανήσου, Τενέδου κλπ.
  • Στην Πεντέλη έχει καθαριστεί το ειδικό σχολείο (ΠΙΚΠΑ) Πεντέλης, η Αγία Τριάδα, ο Άγιος Νικόλαος, η Ι. Μεταξά, η Βασ. Σοφίας και η περιοχή του Αγ. Νικολάου, η Παιδική χαρά Ηγ. Μακρυγιάννη και ο Τάφος Πλακεντίας. Επίσης η Ελευθερίου Βενιζέλου από τα φανάρια έως τη Χαραυγή, το τρίγωνο Μαντινείας – Στεφανίας – Καπελούζου και η Στεφανίας από την Ελ. Βενιζέλου. Ακόμη το Δάσος Αγίου Σεραφείμ, ο χώρος στάθμευσης στο ΠΑΙΔΩΝ, τμήμα της οδού Καλλισίων, η οδός Ασπασίας, η Δουκ. Πλακεντίας.

Τις επόμενες ημέρες στα Μελίσσια μέχρι τις 20/6 θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των δημοτικών χώρων και θα αρχίσει μαζί με την περιφέρεια Αττικής, ο καθαρισμός στα ρέματα της πόλης.

Δήμος Πεντέλης: Η Δήμαρχος ενημέρωσε πως υπάρχουν 315 ιδιωτικά οικόπεδα που δεν έχουν καθαριστεί

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι την Πέμπτη
Επόμενο άρθροΤι να σπουδάσετε για να εργαστείτε σε 5 περιζήτητα επαγγέλματα και επιστημονικά πεδία του Μέλλοντος