Από κάθε μεριά της Ελλάδας αναμένεται να φτάσουν πολίτες και σύλλογοι στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η “Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας”, που διοργανώνει την κινητοποίηση, αισιοδοξεί πως η παρουσία του κόσμου θα είναι τόσο μεγάλη που δεν θα περάσει απαρατήρητη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι, ενώ, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, έχουν εξαντληθεί όλα τα πούλμαν από Μακεδονία και Θράκη.

 

Για την ασφάλεια των διαδηλωτών η ελληνική αστυνομία έχει προχωρήσει σε λεπτομερή σχεδιασμό προκειμένου όλα να προχωρήσουν ομαλά. Στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας αναμένεται να βρεθούν πάνω από 1.500 αστυνομικοί με τα κυβερνητικά κτίρια να φυλάσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, θα επιστρατευτούν drones και ελικόπτερα τα οποία θα παρατηρούν από ψηλά.

 

Στόχος είναι να μη βρεθούν διαδηλωτές δίπλα σε αντισυγκεντρώσεις ή ομάδες αντιεξουσιαστών που θα βρίσκονται κοντά στο σημείο ώστε να μην δημιουργηθεί ένταση.

 

Την ίδια ημέρα θα υπάρξουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου να είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜέσω ΕΣΠΑ e-εκπαίδευση στον τουρισμό
Επόμενο άρθροΕπεισόδια με μολότοφ στο Πολυτεχνείο