Μέτρα διευκόλυνσης των επιχειρήσεων και ανακούφισης των οφειλετών τους επόμενους μήνες, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας απόψε στη συζήτηση του προϋπολογισμού. «Στον ελληνικό λαό οφείλουμε και δεν έχουμε εξοφλήσει την οφειλή μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος αναφερόμενος στους πολίτες που γονάτισαν από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Σύμφωνα με όσα είπε έρχονται διευκολύνσεις διότι το 97% των οφειλετών δημιουργήθηκε πριν από το 2015 και «στέναξε» από την κρίση.

 

«Τι ακριβώς προσάπτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους ηγέτες της ΕΕ; Ότι συνέπραξαν με τον ΣΥΡΙΖΑ για να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να υποκλέψει την ψήφο του ελληνικού λαού και να ξαναγίνει κυβέρνηση;» είπε ο υφυπουργός Εργασίας σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ ότι η μη περικοπή των συντάξεων είναι στο πλαίσιο συναλλαγής. «Ο φόβος σας ο μεγάλος είναι ότι θα χάσετε και αυτές τις εκλογές διότι εμείς ό,τι είπαμε το κάναμε και αυτό δεν μπορείτε να το αντικρούσετε με επιχειρήματα λογικά, επικαλείστε μια όψιμη παροχολογία ενόψει εκλογών που θα γίνουν κανονικά τον Οκτώβρη του 2019» είπε ο κ. Πετρόπουλος και σχολίασε σκωπτικά ότι «κανονικά η Ελλάδα βρίσκεται σε εκλογές από τότε που αναδείχθηκε αυτή η κυβέρνηση».

 

«Στον ελληνικό λαό οφείλουμε και δεν έχουμε εξοφλήσει την οφειλή μας. Διότι ο λαός στέγνωσε, γονάτισε τα προηγούμενα χρόνια της δικής σας καταστροφής», είπε ο υφυπουργός Εργασίας και απευθύνθηκε στη ΝΔ:

 

«Κύριε Δένδια δεν μπορείτε να μιλάτε εσείς που στον νόμο Δένδια μπήκαν μόνο τρεις επιχειρήσεις. Εσείς που στηρίζετε, όπως λέτε, την επιχειρηματικότητα, μόλις τρεις επιχειρήσεις καταφέρετε να βάλετε στη διαδικασία του νόμου Δένδια. Εμείς όμως αδιάλειπτα συνεχίζουμε να βρίσκουμε μέτρα διευκόλυνσης των επιχειρήσεων, μέτρα ανακούφισης των οφειλετών. Συνεχώς κάνουμε ρυθμίσεις και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε. Και στο πρώτο τρίμηνο και στο πρώτο τετράμηνο και στους επόμενους μήνες-μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία μας- θα παίρνουμε μέτρα για την ελάφρυνση των οφειλετών που στέναξαν. Το 97% των οφειλετών δημιουργήθηκαν προ του 2015 εξαιτίας των δικών σας πολιτικών».

 

Οφείλετε να δείτε τι είναι αυτό που μας διδάσκει το παρελθόν για να μην επαναληφθεί στο μέλλον, είπε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ. «Τι είναι αυτό που προτείνετε, ως κάτι διαφορετικό, που θα έπρεπε να έχει κάνει η κυβέρνησή μας στην περίοδο της δικής της διακυβέρνησης; Διότι τα δικά μας προγράμματα και οι προϋπολογισμοί που καταθέσαμε, εκπληρώθηκαν στο ακέραιο. Και αυτός είναι ένας απολογισμός τιμής για την κυβέρνησή μας. Όλες οι προβλέψεις μας πέτυχαν, κάθε προϋπολογισμός που καταθέσαμε τηρήθηκε στο ακέραιο» είπε ο υφυπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι επιβεβαιώθηκαν και οι προβλέψεις για τα πλεονάσματα με συνέπεια να μην μειωθούν οι συντάξεις.

 

Ο κ. Πετρόπουλος σχολίασε και τις επικρίσεις της ΝΔ για τις περικοπές που έγιναν από τη σημερινή κυβέρνηση. «Είναι όλες μα όλες αποτέλεσμα πολιτικών που εσείς είχατε ήδη προαναγγείλει. Υπάρχουν διατάξεις που εσείς είχατε ήδη προαναγγείλει. Υπάρχουν διατάξεις που εσείς είχατε ήδη ψηφίσει και βαφτίσατε περικοπή την εισφορά για τις συντάξεις που αυξήθηκε κατά μισή εκατοστιαία μονάδα από τον εργοδότη προς τον εργαζόμενο και κατά μισή και για τον εργαζόμενο, το οποίο θα πάρει στη σύνταξή του» είπε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε ότι αν τυχόν έρθει η ΝΔ στην κυβέρνηση θα καταρρεύσουν οι συντάξεις.

 

Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τον υφυπουργό να εξηγήσει γιατί σύμφωνα με έκθεση από το ΚΕΑΟ «τριπλασιάστηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και εξαπλασιάστηκαν οι οφειλέτες».

 

«Τους λόγους τους εξηγεί η ίδια η έκθεση του ΚΕΑΟ. Η ενοποίηση των επιμέρους ασφαλιστικών φορέων συγκέντρωσε και τις οφειλές. Δυστυχώς είναι ακόμα αρκετές οφειλές εκτός ΚΕΑΟ. Ο ΟΑΕΕ για παράδειγμα έχει οφειλές που εξοφλούνται στο παλιό σύστημα για παράδειγμα. Δεν αυξήθηκαν συνεπώς οι οφειλέτες, σωρεύτηκαν οι υπάρχοντες μέσα στο ΚΕΑΟ και λείπουν αρκετοί ακόμη. Αλλά από υπάρχοντες οφειλέτες όχι επειδή δημιουργήθηκαν από τη δικιά μας πολιτική», απάντησε ο υφυπουργός Εργασίας.

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Ελένη Χαλιώτη νέα Οικονομική Διευθύντρια στην Creta Farms
Επόμενο άρθροΥπεγράφη το πρόγραμμα αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ για το 2019