Παρέμβαση στο θέμα του κορονοϊού, ειδικά στο επίπεδο των μέσων μαζικής μεταφοράς, κάνει το σωματείο εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες της Αθήνας.

Όπως αναφέρει το ΣΕΛΜΑ: «έχουμε διαχρονικά ως πρώτο μας μέλημα την υγιεινή και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των συναδέλφων που κυκλοφορούν κι εργάζονται στις εγκαταστάσεις του αστικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις αναφορές ειδησεογραφικών πρακτορείων αναφορικά με την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, μας γεννάτε αυτομάτως μια εύλογη ανησυχία. Ωστόσο στον φορέα που εργαζόμαστε μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα υλικά για την προφύλαξη της υγείας μας, αλλά ούτε μας έχουν έρθει σαφείς οδηγίες και διαδικασίες για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων.

Για τους παραπάνω λόγους και με μοναδικό σκοπό μας, να προφυλάξουμε την δημόσια υγεία, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών αλλά και τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ, να πράξουν τα δέοντα και να λάβουν ότι απαραίτητα μέτρα χρειαστεί εγκαίρως. Η καθημερινότητα μας έχει διδάξει διαχρονικά, ότι η αδράνεια των υπεύθυνων δεν είναι κάτι που λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Υ.Γ. τις επόμενες ημέρες και σε περίπτωση που οι ηγεσίες των αρμόδιων φορέων δεν πράξουν τα δέοντα για όλα τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι θα είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε σε απαραίτητες δράσεις μέσω σωματείου, προκειμένου οι αρμόδιοι να ακούσουν επιτέλους τις φωνές της λογικής και να δουν το πρόβλημα με σοβαρότητα».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤο Σωματείο Εργαζομένων του Μετρό ζητεί οδηγίες για εργαζόμενους και επιβατικό κοινό
Επόμενο άρθροΠροπονήθηκαν οι Πέλκας και Βιεϊρίνια