Ο Πάνος Καμμένος διαβεβαίωσε ότι θα αποκατασταθεί κάθε αδικία που έχουν υποστεί τα χρόνια της κρίσης οι στρατιωτικοί σε επίπεδο οικονομικό, μιλώντας σήμερα στην τελετή εγκαινίων του δημοτικού παιδικού σταθμού στη διασπορά της 116ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στον Άραξο της Αχαΐας.

 

«Θέλω να διαβεβαιώσω τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, και πάντως μέχρι το τέλος του χρόνου, η πολιτεία, όπως οφείλει, θα αποκαταστήσει την τεράστια μείωση των εισοδημάτων που είχαν τα τελευταία χρόνια, εφαρμόζοντας την απόφαση του ΣτΕ, όπως είχε ανακοινώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη» τόνισε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «δεν θα μείνει κανένας στρατιωτικός, αξιωματικός, υπαξιωματικός ή ΕΠΟΠ χωρίς σπίτι, διότι θα φροντίσουμε για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη χώρα, να υπάρχουν σπίτια που θα τους προσφέρει η υπηρεσία». «Δεν είναι δυνατόν να υποχρεώνουμε ιδιαίτερα έναν υπαξιωματικό να δίνει το 80% του μισθού του για μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες που έπρεπε να είχε καλύψει η υπηρεσία» πρόσθεσε.

 

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «βρισκόμαστε σε μία πολύ καλή πρόοδο και ήδη έχουμε εγκαινιάσει τον τελευταίο χρόνο πάνω από 450 σπίτια και με την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων τα χρήματα αυτά πηγαίνουν προς όφελος του προσωπικού».

 

«Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, ανακατασκευάζουμε και αναβαθμίζουμε νοσοκομειακές υποδομές, ανακαινίζουμε υφιστάμενες στρατιωτικές οικίες για να διαβιούν με αξιοπρέπεια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι οικογένειές τους και τέλος επεκτείνουμε τη λειτουργία των παιδικών σταθμών για όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων» σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

Όσον αφορά στον παιδικό σταθμό που εγκαινίασε, τόνισε ότι «αποτελεί άλλη μία συνεισφορά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις οικογένειες και στα παιδιά του προσωπικού που υπηρετεί στην 116 Πτέρυγα Μάχης, καθώς και στις οικογένειες και στα παιδιά της τοπικής κοινωνίας».

 

Για την οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας, επεσήμανε ότι «κρατά ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας και της ισχύος της πατρίδας μας, όπου ακόμα και στον καιρό της ειρήνης θυσιάζει τα τέκνα της στον βωμό του καθήκοντος».

 

Επίσης, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι όσον αφορά «το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και ιδίως τα τρία τελευταία χρόνια της κρίσης, που έχω την πολιτική ευθύνη, όχι μόνο δεν έπεσε η διαθεσιμότητα των μέσων, όπως θα προέβλεπε κανείς ότι θα γίνει σε μία χρονιά που μειώνονται οι προϋπολογισμοί, αλλά αντίθετα χάρη στις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού και ιδιαίτερα του τεχνικού προσωπικού τριπλασιάστηκε η διαθεσιμότητα και απέδειξαν χάρη στη δουλειά τους και την αυτοθυσία τους ότι δεν μετρούν πάντα τα χρήματα, αλλά η ψυχή και το υψηλό ηθικό».

 

Απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Χρήστο Νικολάου, ανέφερε: «Στην προσπάθειά μας για τη βελτίωση διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, είναι σημαντικό να έχουμε δίπλα μας την τοπική κοινωνία και την Εκκλησία». «Θα βρεθεί λύση για το διβάρι που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό, ώστε να δώσουμε στην τοπική κοινωνία μία ανάσα που την έχει ανάγκη» συμπλήρωσε.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Νικολάου σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα εγκαινιάζεται ο πρώτος παιδικός σταθμός στη χώρα που έγινε έπειτα από συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης και Πολεμικής Αεροπορίας» και πρόσθεσε ότι «ο δήμος συμβάλει στον εξοπλισμό και στη λειτουργία του σταθμού, όπου φιλοξενούνται και παιδιά κατοίκων της περιοχής».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑπόφαση του ΣτΕ ρίχνει «μαύρο» στο MEGA
Επόμενο άρθροΡύθμιση-ανάσα σε εργολάβους και αγοραστές ακινήτων