Μοιράσου το άρθρο:

Με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα θέλαμε να συγχαρούμε όσους και όσες πέτυχαν ικανοποιητικές βαθμολογίες και να τους ευχηθούμε να κάνουν μια καλή επιλογή σπουδών που να ανταποκρίνεται στις κλίσεις, τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα, τις επιθυμίες  και τους στόχους τους.

Η ανακοίνωση των σημερινών αποτελεσμάτων είναι η πρώτη νίκη πάνω στην οποία θεμελιώνουν τη μετέπειτα ζωή τους. Γι΄ αυτό τους ευχόμαστε να την αξιοποιήσουν σωστά, δικαιώνοντας τους κόπους τους και τις θυσίες των οικογενειών τους.

Θα θέλαμε, ως δεύτεροι γονείς, να τους συμβουλεύσουμε πως η επαγγελματική αποκατάσταση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε είναι βέβαια ένα ζητούμενο και συνήθως αποτελεί κριτήριο επιλογής των σπουδών που σε λίγο θα επιλέξουν να ακολουθήσουν. Όμως τους διαβεβαιώνουμε ότι μεγαλύτερη αξία έχει να κάνει κανείς αυτό που αγαπά, αυτό που του χαρίζει εσωτερική πληρότητα και ικανοποίηση κι αυτό που του δίνει τη μεγαλύτερη δυνατότητα προσφοράς. Μόνο τότε μπορεί να οδηγηθεί στην αυτοπραγμάτωση.

Θα θέλαμε να απευθυνθούμε και σε εκείνους τους υποψήφιους και εκείνες τις υποψήφιες που δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την επίδοσή τους και να τους  παροτρύνουμε να μην αφήσουν την απογοήτευση να τους κατακλύσει αλλά να βρουν το θάρρος και τη δύναμη να σηκωθούν ξανά, να μην παραιτηθούν από τα όνειρά τους και να αγωνιστούν για την επίτευξή τους. Γιατί τελικά, ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει μια μάχη αλλά αυτός που παραιτείται από τον πόλεμο. Τίποτε δεν τελείωσε γι΄ αυτούς. Μπορούν να ξαναπροσπαθήσουν, έχοντας διδαχθεί από τη συμμετοχή τους και τον μέχρι τώρα αγώνα τους.

Άλλωστε η επιτυχία στη ζωή δεν είναι πάντοτε άμεση και αποκλειστική συνάρτηση μιας επιτυχίας σε εξετάσεις αλλά συναρτάται από τον δρόμο που κάποιος επιλέγει να διαβεί.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτη Λήμνο ο υπ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπουρνούς
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Αλ. Τσίπρα στον Συνεταιρισμό Ζαγοράς και ομιλία του σε αγρότες