Για τα οφέλη της συμμετοχής και την ευθύνη της αποχής στις επικείμενες ευρωεκλογές έκανε λόγο σε μήνυμα που απέστειλε στον κυπριακό λαό ο πρόεδρος τους ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης.

 

Συγκεκριμένα δήλωσε:

 

“Την Κυριακή είναι η ώρα της Ευρωπαϊκής Κύπρου για την οποία είμαστε περήφανοι. Είναι και η ώρα που ο κάθε ένας και η κάθε μια πρέπει να ζυγίσει τα οφέλη της συμμετοχής του και την ευθύνη της αποχής του. Είναι ψευδαίσθηση να θεωρούμε τα οφέλη δεδομένα και τους κινδύνους απομακρυσμένους.

 

Η αξιοπιστία που σήμερα απολαμβάνει η Κύπρος εντός Ε.Ε. και στην ευρύτερη περιοχή, είναι αποτέλεσμα δράσης και πρωτοβουλιών της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού. Δεν ήταν πάντα έτσι. Είναι δυστυχώς πολύ πρόσφατη η εμπειρία της πολιτικής απομόνωσης εντός της Ε.Ε.

 

Η Κύπρος δεν έχει την πολυτέλεια να επιστρέψει στην απομόνωση που μας οδηγούν οι ευρωσκεπτικιστές της Αριστεράς, οι λαϊκιστές και οι ακραίοι. Το BREXIT είναι τρανό παράδειγμα της πολιτικής των δημαγωγών, που οδηγεί στο χάος.

 

Μόνο να φανταστεί μπορεί κανείς ποια θα ήταν η θέση της χώρας μας, αν δεν ήταν μέλος της Ε.Ε. ή εάν παράμενε απομονωμένη, τώρα που δεχόμαστε τη μεγάλη τουρκική πρόκληση στην ΑΟΖ μας. Πρόκληση για την οποία κάποιοι εντός χώρας, κατηγορούν την κυβέρνηση! Και επιπρόσθετα. Μόνο να φανταστεί μπορεί κανείς τη θέση της Κύπρου στην Ευρώπη, αν το 50% των ευρωβουλευτών μας θα έχουν αντιευρωπαϊκή ατζέντα.

 

Την Κυριακή μην υιοθετήσετε το μύθο των λιγότερο σημαντικών εκλογών. Αυτό βολεύει τις δυνάμεις που αντιμάχονται την Ευρώπη και κρατούν την κυπριακή κοινωνία κολλημένη στο παρελθόν και στον φόβο.

 

Η ψήφος σας, φίλες και φίλοι, έχει αξία μόνο εάν την εξασκήσετε. Τόσο εσείς προσωπικά, όσο και τα άτομα του φιλικού σας περιβάλλοντος.

 

Εύχομαι κι ελπίζω ότι την Κυριακή θα συναντηθούμε στην κάλπη και όλοι μαζί θα στείλουμε το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι η Κύπρος προχωρά μπροστά.”

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροBανδάλισαν το γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου
Επόμενο άρθροΚαταδίκη 7 δημοσιογράφων για «τρομοκρατική προπαγάνδα»