Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στη μία το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, Florence Parly.

Η Γαλλίδα υπουργός μεταφέρει το μήνυμα πως  «η Γαλλία σκοπεύει να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές εντάσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο». ‘ Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Το Βήμα», διαμήνυσε εξίσου πως φιλοδοξία της Γαλλίας είναι να συμμετάσχει στην πλήρη ασφάλεια της Ελλάδας, σε μια περιφέρεια στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Παρίσι, η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο στο θέμα του σεβασμού της κυριαρχίας τους στις θαλάσσιες ζώνες τους και καταδικάζει μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας την έλλειψη σεβασμού εκ μέρους της Τουρκίας αυτών των θεμελιωδών κανόνων» ανέφερε ειδικότερα η Φλοράνς Παρλί.

Κατέστησε ακόμη σαφές πως τα συμφέροντα των δύο χωρών σε θέματα ασφαλείας συνδέονται και διαμήνυσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να επενδύσει σε μια βιώσιμη σχέση «επειδή η στρατηγική και γεωπολιτική μας θεώρηση της Ευρώπης και της Μεσογείου είναι παρόμοια σε μεγάλο βαθμό».

Αναφερόμενη στην επίσκεψή της στη χώρα μας, λέει πως ταξιδεύει στην Αθήνα για να συζητήσει με τον Έλληνα ομόλογό της το περιεχόμενο της μελλοντικής συμφωνίας εταιρικής σχέσης. «Ο Πρόεδρος Μακρόν ανήγγειλε τη σύναψη στρατηγικής εταιρικής σχέσης σε θέματα ασφάλειας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, με τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, αυξημένη ναυτική παρουσία του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή, κοινές ασκήσεις και ενισχυμένη βιομηχανική συνεργασία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπι ποδός οι νησιώτες για το μεταναστευτικό-Ξεκινούν οι εργασίες για τις νέες δομές
Επόμενο άρθροΣήμερα η εκδίκαση για την υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης