Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020, 21:11

Έναν Ατρόμητο, που θα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει στη Super League, «υποσχέθηκε» κατά την επίσημη παρουσίασή του ο Νταμίρ Κάναντι, επιστρέφοντας μετά από ένα χρόνο στο Περιστέρι για να αναλάβει εκ νέου την τεχνική ηγεσία των «κυανόλευκων».

Ο Αυστριακός προπονητής ξεκαθάρισε πως ξεκινάει από το «μηδέν», αφήνοντας στην άκρη όλα όσα πέτυχε στην προηγούμενη θητεία του, ενώ τόνισε πως ο στόχος του είναι να δημιουργήσει μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα.

Τον 50χρονο τεχνικό παρουσίασε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργος Σπανός, αναφέροντας αρχικά: «Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Όταν χωρίσαμε δεν περιμέναμε ότι θα τα ξαναπούμε τόσο γρήγορα. Υπάρχει μια σχέση αγάπης και αυτό μέτρησε πολύ έτσι ώστε να επιστρέψει για να φτιάξουμε έναν Ατρόμητο δυνατό που θα έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Κάναμε καλές πορείες με τον κόουτς. Πέρυσι κάναμε μια κακή χρόνια και θέλουμε να την ξεχάσουμε. Πάντα αναλαμβάνω τις ευθύνες. Ελπίζουμε τώρα να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Οι θέσεις της Ευρώπης πλέον έχουν γίνει πιο δύσκολες. Έχουμε το πλεονέκτημα ότι γνωριζόμαστε με τον κόουτς.

Βιώνουμε μια παγκόσμια δύσκολη κατάσταση με την πανδημία που έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο. Εγώ ξέρετε πως λειτουργώ. Θέλω πάνω από όλα η ομάδα να είναι υγιής και αυτάρκης και νοικοκυρεμένη. Χρειαζόμαστε ενότητα και να έχουμε σχέση ειλικρίνειας. Με ξέρετε 15 χρόνια και έχω περάσει τις εξετάσεις μου.

Καλή χρόνια να έχουμε με υγεία και εύχομαι να φτιάξουμε μια ομάδα με υγεία που να αρέσει στον κόσμο».

Ερωτηθείς για τα λάθη της προηγούμενης σεζόν, ο κ. Σπανός υπογράμμισε πως «…δεν είμαι εδώ για να κρίνω τους κυρίους Αναστασίου και Παντελίδη γιατί όπως είπα είναι επιλογές μου. Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο δεν βγαίνουν τα πάντα. Δεν ήταν όμως τα αποτελέσματα όσο η κακή εικόνα της ομάδας που προβλημάτισε. Μπορεί κάποια πράγματα να μην βγήκαν. Δεν σημαίνει ότι θα ρίξουμε το ανάθεμα στους προπονητές».

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Νταμίρ Κάναντι: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήρθατε. Χαίρομαι πολύ που είμαι στον Ατρόμητο είχα δυο καταπληκτικά χρόνια και αυτός ήταν ο πιο σημαντικός λόγος που επέστρεψα. Πάντα είχαμε καλή επαφή και παρακολουθούσα όλο αυτό το διάστημα την ομάδα. Δεν μου ήταν δύσκολο να πάρω αυτή την απόφαση. Ελπίζω να επαναλάβουμε τις επιτυχίες. Βλέπω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και οι προσδοκίες ότι με τον Κάναντι θα έχουμε επιτυχίες αλλά δεν είναι έτσι. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί γιατί πιστέψτε με θα είναι δύσκολος ο στόχος μας να είμαστε στις πρώτες έξι θέσεις. Θα παλέψουμε πολύ για να φτιάξουμε μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα.

Θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Είμαι μερικές ώρες στην Αθήνα αλλά παρακολουθούσα την ομάδα και έχω εικόνα. Τώρα είμαι εδώ για δουλειά και θα έχω επικοινωνία με τον τεχνικό διευθυντή αλλά και τον πρόεδρο που θα πρέπει να πληρώσει (γέλια) για να φτιάξουμε μια ομάδα που θα πραγματοποιήσει το όραμα και τους στόχους της».

Ερωτηθείς για τις δυσκολίες που είχε στο ξεκίνημα της πρώτης θητείας του στον Ατρόμητο, ο 50χρονος τεχνικός απάντησε πως «…αυτό που είδα από την πρώτη μου εμπειρία είναι ποσό δύσκολο είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχει πίεση για το θετικό αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα στα φιλικά δεν με αγχώνουν. Θέλουμε να θέσουμε τις βάσεις μας στο Πήλιο για μια επιτυχημένη χρόνια. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι ξεκινάμε από το μηδέν αφήνοντας πίσω ότι πετύχαμε στην προηγούμενη θητεία μου. Κοιτάμε πλέον το μέλλον. Θα δουλέψουμε στο 100% για να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Το παρελθόν δεν μετράει κοιτάμε το σήμερα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση».

Όσο για το αν σκοπεύει να δώσει ευκαιρίες σε παιδιά από τις Ακαδημίες της ομάδας, ο Κάναντι απάντησε: «Αύριο (σ.σ. Σάββατο 1/8)στο Πήλιο θα πάρουμε τρεις παίκτες από τις ακαδημίες. Στόχος μου να εξελίξουμε νέους παίκτες από τις ακαδημίες μας».

Αναφορικά με το πώς έχει στο μυαλό του την επόμενη ομάδα του Ατρόμητου, ο Αυστριακός προπονητής τόνισε: «Είναι δύσκολο να αναλύσουμε ποια τακτική θα χρησιμοποιήσουμε. Θέλω μια γενναία ομάδα στο γήπεδο, με συνεργασίες, γρήγορο ποδόσφαιρο και επιθετική. Γνωρίζετε την φιλοσοφία μου. Δεν θέλω να μιλάω πολύ για την σεζόν που έφυγε γιατί η ομάδα άλλαξε τρεις προπονητές».

Στο φινάλε της παρουσίασης, τοποθετήθηκε κι ο βοηθός του Κάναντι, Μανού Ερβάς ο οποίος υπογράμμισε: «Είμαι χαρούμενος που είναι εδώ. Ένιωσα από την πρώτη στιγμή την ενέργεια και την υποστήριξη. Είμαι εδώ για να βοηθήσω και εγώ την ομάδα να κάνει επιτυχίες και να πετύχει τους στόχους μας».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤέλος καριέρας για τον Μπένεντικτ Χέβεντες
Επόμενο άρθροΜαζικά κρούσματα μετά από γαμήλιο γλέντι στη Θεσσαλονίκη – Και δεύτερος γάμος εστία κορονοϊού στις Σέρρες