Φόρο τιμής παίζοντας με την κιθάρα του τραγούδια του σπουδαίου μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη απέτισε ο παλαιός συνεργάτης και φίλος του, Henning Zierock.

Ανάμεσα σε εκατοντάδες πολίτες, που έφτασαν στα Χανιά, για το ύστατο χαίρε στον Μίκη Θεοδωράκη είναι και ο πρώην συνεργάτης του, ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Henning Zierock.

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι ο Henning Zierock που αποχαιρετά με την κιθάρα του τον μεγάλο συνθέτη

Ο Henning Zierock, με την κιθάρα του, έχει στήσει μία μικρή μπάντα και τραγουδά μαζί με τον κόσμο μελωδίες του Έλληνα συνθέτη.

Ποιος είναι ο Henning Zierock

Το 1988, διοργανώνονται στην τότε Δυτική Γερμανία, με πρωτοβουλία του Henning Zierock, δύο συνέδρια για την ειρήνη, στο Τύμπιγκεν και την Κολωνία. Συμμετέχουν πολιτικοί όπως ο Όσκαρ Λαφοντέν και ο Γιοχάνες Ράου, φιλόσοφοι όπως ο Φρίντριχ Ντίρενματ, συγγραφείς, πολιτειολόγοι και καλλιτέχνες.

Εκεί έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τη θεωρία του για τον ελεύθερο χρόνο και τη σημασία του στη διαμόρφωση ελεύθερων ανθρώπων.

To 1988, στο Τίμπιγκεν, παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, ο Γερμανός μουσικός ξεκίνησε την πασιφιστική προσπάθεια «Πολιτισμός της ειρήνης», Kultur des Friedens.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, ο παλαιός συνεργάτης και φίλος του Μίκη, ο οποίος, ακόμα και στις πορείες διαμαρτυρίας στη Γερμανία, τραγουδάει και παίζει με την κιθάρα του τραγούδια του Θεοδωράκη, έχει ως κεντρική φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Facebook την χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς», η μουσική της οποίας ανήκει στον Μίκη, με τον Άντονι Κουήν και τον Άλαν Μπέιτς να χορεύουν συρτάκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑιτωλοακαρνανία – Αυτοκτόνησε ασθενής με κοροναϊό – Ήταν σε καραντίνα στο σπίτι του
Επόμενο άρθροΕλιά – Συστάσεις για κυκλοκόνιο, γλοιόσπορο, πυρηνοτρύτη