Το ΚΚΕ, ενημερώνοντας για την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τι είχε ζητήσει ο ίδιος ο σπουδαίος συνθέτης, με την πολιτική του διαθήκη.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων», τονίζει το ΚΚΕ.

Υπενθυμίζει ότι το λαϊκό προσκύνημα για το Μίκη Θεοδωράκη, που ξεκίνησε σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι.

Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 3.00 μμ, από την Μητρόπολη Αθηνών.

«Για τον εκλιπόντα», αναφέρεται στην ενημέρωση του ΚΚΕ, «θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων».

Στη συνέχεια, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί με πλοίο στα Χανιά.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Καρυπίδη-Γεραπετρίτη για -6 και το νέο γήπεδο
Επόμενο άρθροΚοροναϊός – 1.765 νέα κρούσματα και 47 θάνατοι – Στους 379 οι διασωληνωμένοι