Νικητής στη μάχη με την Investcorp για την απόκτηση της Μίλαν φαίνεται πως αναδεικνύεται η αμερικανική RedBird Capital.

Δημοσίευμα του Bloomberg υποστηρίζει πως η αμερικανική επενδυτική έχει φτάσει σε προκαταρκτική συμφωνία με την σημερινή ιδιοκτήτρια της ιταλικής ομάδας, το fund Elliott Management.

Το deal τοποθετείται στα 1,3 δισ. ευρώ (αν και υποστηρίζεται πως πρακτικά θα φτάσει τα 1,8 δισ. ευρώ) και πρόκειται, άνευ απροόπτου, να ανακοινωθεί επισήμως την ερχόμενη εβδομάδα.

Θυμίζουμε πως η περίοδος των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων της Elliott Management με την Investcorp με έδρα το Μπαχρέιν έληξε στα τέλη Απριλίου, αν και οι δύο πλευρές συνέχισαν τις επαφές.

Τελικά την Παρασκευή το Reuters υποστήριξε πως οι συνομιλίες τους κατέληξαν σε αδιέξοδο και πως πλέον η αραβική επενδυτική τίθεται εκτός της διεκδίκησης της ιταλικής ομάδας που φέτος έχει κάνει μια εξαιρετική πορεία αγωνιστικά και βρίσκεται μία ανάσα πριν την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά εδώ και έντεκα χρόνια.

Πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες υποστηρίζουν πως η RedBird έκανε μια επιτυχημένη… σφήνα στις διαπραγματεύσεις καταθέτοντας μια υψηλότερη προσφορά για την απόκτηση των «ροσονέρι».

Αναφέρεται επίσης πως η Elliott Management, που ανέλαβε τον έλεγχο της AC Milan το 2018, δεν σκοπεύει να αποσυρθεί τελείως από την ομάδα, αλλά να διατηρήσει ένα μειοψηφικό ποσοστό.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή κατάταξη της Deloitte Football Money League, τα έσοδα της Μίλαν για την περίοδο 2020-21 κινήθηκαν στα 216 εκατ. ευρώ δίδοντας της την 19η θέση στην σχετική λίστα των ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ποιο είναι το RedBird

Θυμίζουμε πως η RedBird, με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 6 δισ. δολαρίων, μετρά ήδη σημαντικές επενδύσεις στον ποδοσφαιρικό αλλά και ευρύτερο αθλητικό κλάδο.

Πέρυσι εξαγόρασε το 11% της Fenway Sports Group, ήτοι δηλαδή της ιδιοκτήτριας εταιρείας της ομάδας της Λίβερπουλ, έναντι περίπου 750 εκατ. δολαρίων. Μέσω της FSG το fund έβαλε… πόδι και στην αμερικανική ομάδα μπέιζμπολ Boston Red Sox, όπως και στους Pittsburgh Penguins.

Επίσης το 2020 το αμερικανικό fund είχε αποκτήσει το 85% της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τουλούζης, η οποία με τις επιδόσεις της διασφάλισε, τον περασμένο μήνα, την αναβάθμιση της από την δεύτερη στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροMoody’s: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας
Επόμενο άρθροΛαγκάρντ: Nέο σήμα για αύξηση επιτοκίων από τον Ιούλιο