Πέθανε σε ηλικία 78 ετών η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη. Θλίψη επικρατεί στον καλλιτεχνικό χώρο, με την αγαπημένη ηθοποιό να έχει μείνει στην ιστορία ως μία από τις θρυλικές «Τρεις Χάριτες».

Η Μίνα Αδαμάκη έδινε μάχη με τον καρκίνο και τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί.

Για τη θλιβερή είδηση ενημέρωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο Instagram, ενώ σημείωσε ότι αυτή μαθεύτηκε την ίδια ώρα με την απώλεια του ηθοποιού Κώστα Μπάση.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) έγραψε: «Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγάπητοι συνάδελφοι μας… Η γλυκιά μας Μίνα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από την Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλη θα μείνετε στη μνήμη μας αγαπημένοι μου.. Καλό ταξίδι».

Δείτε την ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Να σημειώσουμε ότι το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής υπήρχαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η ηθοποιός είχε φύγει από τη ζωή, κάτι που δεν ίσχυε. Δυστυχώς, όμως, αυτό έγινε σήμερα…

Ποια ήταν η Μίνα Αδαμάκη

Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1944 στο Βόλο και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Ενώ ακόμη ήταν μαθήτρια εμφανίστηκε στο θεατρικό σανίδι παίζοντας στο έργο «Η δολοφονία του Ζαν – Πωλ Μαρά».

Επίσης, σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα και ίδρυσε τον θίασο Θεατρική Συντεχνία. Υπήρξε ακόμη ιδρυτικό μέλος της Ελεύθερης Σκηνής.

«Το Σώσε», η «Λυσιστράτη», η «Αυλή των Θαυμάτων», το «Πάρτυ Γενεθλίων», ο «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» και η «Μήδεια», είναι μόνο κάποια από τα πολλά έργα που έπαιξε.

Η Μίνα Αδαμάκη υπήρξε και μεγάλη σταρ της τηλεόρασης με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της. Μεταξύ άλλων, είχε πρωταγωνιστήσει στις «Τρεις Χάριτες», στο «Δις Εξαμαρτείν», στην «Αστροφεγγιά», στην «Εθνική Ελλάδος».

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες: «Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια», «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Οξυγόνο», «Σούλα Έλα Ξανά».

https://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ εθνική Ολλανδίας θα συναντηθεί με μετανάστες εργάτες στο Κατάρ
Επόμενο άρθροΕλλάδα-Λετονία 0-5 (Πρώτο δεκάλεπτο)