Καταστροφικές πυρκαγιές μαίνονται στη νοτιοανατολική Αυστραλία, με αποτέλεσμα δεκάδες περιουσίες να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες και χιλιάδες πολίτες να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

 

Στα πύρινα μέτωπα στην Αυστραλία, η οποία βιώνει το θερμότερο καλοκαίρι από τότε που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, και το θερμόμετρο φθάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου ανά περιοχές, έχουν ριχτεί περισσότεροι από 2.000 πυροσβέστες.

 

Στις αρχές Φεβρουαρίου η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας είχε ανακοινώσει ότι ο Ιανουάριος ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ.

 

Ένας κεραυνός προκάλεσε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας τη μεγαλύτερη από τις πυρκαγιές στην πολιτεία της Βικτόρια, στο Μπάνιαπ Στέιτ Παρκ, όπου ήδη έχουν καεί 60.000 στρέμματα.

 

Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να λειτουργού «άμεσα για να επιβιώσουν». Ο Άντριου Κρισπ, αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στην πολιτεία Βικτώρια, τονίζει ότι η κρίση δεν έχει περάσει, αν και η πτώση της θερμοκρασίας σήμερα βοηθά τους πυροσβέστες.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕκατοντάδες τα θύματα των «αετονύχηδων» του Airbnb
Επόμενο άρθροΠροϋποθέσεις για την σύνταξη αναπηρίας