Προειδοποίηση από την αντιπολίτευση – Απειλεί με πρόταση μομφής η ΝΔ

 

Καζάνι που βράζει το πολιτικό σκηνικό καθώς σήμερα στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να συζητηθούν κρίσιμες τροποποιήσεις, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι «μαγειρεύεται» η αλλαγή του κανονισμού για χάρη… του Πάνου Καμμένου.

 

Επισήμως, η εισήγηση του κ. Βούτση δεν περιλαμβάνει αλλαγή στο άρθρο 15 για την σύνθεση και συγκρότηση ΚΟ, όμως, τις τελευταίες ημέρες στους διαδρόμους του κοινοβουλίου διακινείται πλήθος σεναρίων για «χειρουργικές» παρεμβάσεις προκειμένου να διασωθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ ή για να μπορέσει η κυβέρνηση να αποτυπώσει την δεδηλωμένη «κουρελού» που έλαβε στην πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης. Σενάρια που προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα οι διακινητές τους να προσανατολίζονται σε ηπιότερες κινήσεις.

 

Είναι ενδεικτικό πως ο πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή του στον 9.84 την Κυριακή υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην «οντότητα» των ΚΟ ούτε θα μεταβληθούν τα κατώτατα όρια διατήρησης τους αλλά θα συζητηθεί η ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών που όπως είπε γίνεται «νομοθετικά».

 

Ο κ. Βούτσης προχώρησε μάλιστα σε έναν μάλλον υποκειμενικό διαχωρισμό υποστηρίζοντας ότι «δεν συνιστά ουσιώδη αλλαγή» για την λειτουργία του κοινοβουλίου η ενίσχυση του ρόλου των πολιτικών αρχηγών.

 

Είναι προφανές ωστόσο ότι η οποιαδήποτε συζήτηση στην συγκεκριμένη επιτροπή δεν αφορά γενικά στον ρόλο των αρχηγών αλλά συγκεκριμένα των επικεφαλής των ΚΟ και άρα στον πυρήνα του Κανονισμού.

 

Ένα από τα σενάρια άλλωστε που προκρίθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα αναφέρει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα διατηρούν τα προνόμιά τους (μετακλητούς, γραφείο, παρεμβάσεις σε συζητήσεις πολιτικών αρχηγών, ντιμπέιτ κ.α.) ακόμα και αν τους εγκαταλείψουν οι βουλευτές τους και χάσουν την ΚΟ.

 

Πάντως, παρά τις διευκρινιστικές δηλώσεις του κ. Βούτση, η αντιπολίτευση βρίσκεται στα κάγκελα για τις αποφάσεις τις σημερινής συνεδρίασης, ενώ η ΝΔ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής, κατά του Νίκου Βούτση, την οποία μάλιστα φαίνεται ότι είναι διατεθειμένα να ψηφίσουν και τα άλλα κόμματα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Oύριος άνεμος» για την Top Ships
Επόμενο άρθροΣε «ασφαλές λιμάνι» η TEN