Το δεύτερο κύμα  δημιουργεί μεγάλη ανησυχία σε παγκόσμια κλίμακα τόνισε πριν από λίγο ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όλοι θέλουν να αποφύγουν το lockdown και προτελευταίο μέτρο είναι το κλείσιμο των σχολείων, είπε και πρόσθεσε ότι ο ιός παραμένει επικίνδυνος όσο και στο πρώτο κύμα.

Αναφερόμενος στα σημερινά νέα κρούσματα είπε ότι τα 163 από τα 286 συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι στην Αττική. Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Αττική συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας εξακολουθώντας να παράγει την πλειοψηφία των νέων διαγνώσεων στην επικράτεια. Επίσης, είπε ότι θα υπάρχουν καθημερινές παρεμβάσεις του ΕΟΔΥ στο κέντρο όπως έγινε σήμερα στην Κυψέλη.

Το βασικό σημείο είναι να υπάρξει μια ισορροπία μέχρι το εμβόλιο ανέφερε ενώ επανέλαβε τη σημασία χρήσης μάσκας και κάλεσε εκ νέου τους ηλικιωμένους με υποκείμενο νόσημα να συνεχίσουν να αυτοπροστατεύονται.

Σε ερώτηση που του έγινε για τη χρήση sms όπως την προηγούμενη περίοδο ο κ. Μαγιορκινης είπε ότι τόσο αυστηρά μέτρα όσο αυτό δεν είναι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι. Έχουμε ακόμα πολλές επιλογές στη φαρέτρα μας, πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, τόνισε.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥποχώρηση για έκτη συνεχή συνεδρίαση
Επόμενο άρθροΤο ντεμπούτο του Τσιμίκα με τη φανέλα της Λίβερπουλ