Χιλιάδες κάτοικοι της Μαγνησίας έχουν μείνει εκτός προσωπικού γιατρού, καθώς οι ελευθεροεπαγγελματίες παθολόγοι και γενικοί γιατροί που ενδιαφέρθηκαν να ενταχθούν στον νέο αυτό θεσμό, ήταν λίγοι, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να εγγραφούν.
Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας μέχρι και την 1η Οκτωβρίου θα πρέπει οι ενήλικες να έχουν εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό τον οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν. Κάθε προσωπικός γιατρός μπορεί να εγγράψει μέχρι και 2.000 άτομα.

Το πρόβλημα, όμως, είναι πως μέχρι στιγμής στη Μαγνησία έχουν εγγραφεί 24 παθολόγοι και γενικοί γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα και άλλοι έντεκα παθολόγοι από τον δημόσιο τομέα, δηλαδή συνολικά 35 που τυπικά μπορούν να καλύψουν 70.000 4ενήλικες.
Τις τελευταίες μέρες άρχισαν να κλείνουν τα ραντεβού σχεδόν για όλους τους προσωπικούς γιατρούς και οι ενήλικες, οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν απεγνωσμένα κάποιον διαθέσιμο προσωπικό γιατρό.

Μάλιστα τις τελευταίες δέκα μέρες εγγραφές στον θεσμό του προσωπικού γιατρού μπορούσαν να κάνουν και οι φαρμακοποιοί. Δηλαδή οι πολίτες απευθύνονταν στους φαρμακοποιούς που, αν έβρισκαν διαθέσιμες θέσεις στους προσωπικούς γιατρούς, μπορούσαν να τους κλείσουν.

Προηγούμενο άρθροΕΠΑΛ Βελεστίνου: Κάλεσμα συμμετοχής στην τάξη Μαθητείας
Επόμενο άρθροΣτα φαρμακεία της Μαγνησίας τα πρώτα αντιγριπικά εμβόλια