«Παραμένουμε δίπλα τους», επιμένει η » Ένωση Μαζί για το Παιδί», υπενθυμίζοντας ότι κι εν μέσω πανδημίας όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τους ασθενέστερους, τηλεφωνικά ή με SMS στο 19 805 καθώς και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση  www.supportmazi.gr/paramenoumediplatous.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 12.000 ευρώ ως έκτακτη βοήθεια για τους επόμενους 3 μήνες σε τουλάχιστον 20 οικογένειες με 80 μέλη που πλήττονται σοβαρά αυτή την περίοδο λόγω των έκτατων μέτρων.
«Επιλέξτε το ποσό της δωρεάς σας και μοιραστείτε την κίνηση σας και στο Facebook για να διαδώσουμε το μήνυμα», προτρέπει η επικεφαλής της ένωσης, Μαρία Χατζηνικολάκη:

«Με 3€ συμβάλλουμε στο βαθμό που μπορούμε

Με 7€ καλύπτουμε βασικές ανάγκες μιας οικογένειας για 1 μέρα

Με 50€ καλύπτουμε βασικές ανάγκες μιας οικογένειας για 1 εβδομάδα

Με 200€ καλύπτουμε βασικές ανάγκες μιας οικογένειας για 1 μήνα».

Τέσσερεις οι πυλώνες δράσεις της Ένωσης «Μαζί για το παιδί», σύμφωνα με την κυρία Χατζηνικολάκη:

  • Σε συνεργασία με το Σωματείο «ΠΝΟΗ-Φίλοι εντατικής θεραπείας παιδιού» αγοράζουμε ιατρικά μηχανήματα και τα προσφέρουμε σε νοσοκομεία που φιλοξενούν κρούσματα. Έχουμε ήδη συγκεντρώσει 250.000 ευρώ από χορηγούς.
  • Ενισχύουμε ιδρύματα τα οποία φιλοξενούν παιδιά, με δωρεές σε είδος: Τρόφιμα, καθαριστικά, είδη πρώτης ανάγκης κλπ
  • Ενισχύουμε οικογένειες ευάλωτες με κουπόνια για το σούπερ μάρκετ
  • Συνεχίζουμε να λειτουργούμε τη συμβουλευτική μας γραμμή το 115 25 ψυχολογικής υποστήριξης και καθοδήγησης που απευθύνεται σε γονείς παιδιά και εκπαιδευτικούς

Ως συνέπεια του κορονοϊού και των αναγκαίων μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό του, έχουν πληγεί οικονομικά οι ασθενέστερες και πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
· Γονείς παιδιών που αντιμετωπίζουν αναπηρίες και άλλα χρόνια νοσήματα δεν έχουν πρόσβαση σε έξωθεν βοήθεια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν, καθότι τα παιδιά χρειάζονται συνεχή, ειδική φροντίδα.

· Γονείς οι οποίοι στήριζαν τις οικογένειες τους με μεροκάματα και μονογονεϊκές οικογένειες έχουν μείνει χωρίς εισόδημα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

«Σας προσκαλούμε να γίνετε μέρος της προσπάθειάς μας, στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» να ενισχύσει εκτάκτως οικογένειες με ανήλικα παιδιά, που τα οικονομικά και οικογενειακά τους προβλήματα διογκώνονται αυτή την περίοδο, λόγω των έκτατων μέτρων πρόληψης για την δημόσια υγεία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚ. Καραμανλής: Θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την αποφυγή μετακινήσεων ενόψει Πάσχα (video)
Επόμενο άρθροΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια εισφορών Φεβρουαρίου