Για μαζικές εξώσεις Ελλήνων ενοικιαστών από σπίτια που αγοράζουν Κινέζοι, Τούρκοι και Ρώσοι στο πλαίσιο της επιχείρησης “Χρυσή Βίζα” κάνει λόγο σε εκτενές δημοσίευμα της η βρετανική Telegraph, με τους νέους ιδιοκτήτες να μισθώνουν τα οικήματα μέσω της Airbnb.

 

Σύμφωνα με έκθεση που επικαλείται η Telegraph, υπάρχουν ολόκληρες περιοχές της Αθήνας και άλλων πόλεων που το Airbnb αντιπροσωπεύει το 81-95% των ενοικιαζόμενων ακινήτων, προσθέτοντας ότι τα τελευταία δυο χρόνια οι κατοικίες που βρίσκονται στην πλατφόρμα αυξήθηκαν από 9.000 σε 129.000.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις περιοχές που επικρατούν οι μισθώσεις μέσω AirBnB, τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατά 200 και 300 ευρώ.

 

Η Telegraph υποστηρίζει ότι εκτός από τους Κινέζους τις ελληνικές χρυσές βίζες “κυνηγούν” Ρώσοι και Τούρκοι εξαιτίας του χαμηλού κόστους έκδοσής της.

 

Πάντως η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η Κομισιόν, τον περασμένο Ιανουάριο, ζήτησε να μπουν αυστηρότεροι περιορισμοί στις “χρυσές” βίζες, οδηγία που αφορά και την Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με την Telegraph, τον Ιανουάριο του 2018 “η AirBnB ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα συμφώνησε σε πλήρη απελευθέρωση των βραχέων μισθώσεων, αθετώντας τις προηγούμενες δεσμεύσεις της. Ο αριθμός των ελληνική “χρυσών” βιζών τριπλασιάστηκε το 2018″ καταλήγει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTα next big things των συλλεκτών
Επόμενο άρθροΣτον «εφιάλτη» των καθυστερήσεων