Συνεχίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης που υλοποιεί ο Δήμος Κομοτηνής σε σχολεία και στοχεύει στην εκπαίδευση των μαθητών πάνω σε θέματα που άπτονται της κυνοφιλίας.

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, με αντικείμενο την ενημέρωση των μαθητών γύρω από την κυνοφιλία.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε σε σχολεία περιελάμβανε θεωρητική εκπαίδευση αλλά και πρακτική στον τομέα της εξοικείωσης των παιδιών με το σκυλί, χάρη στο ειδικά εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ ΛΕΞΙΣ που είναι η μασκότ όλων των μαθητών που την προσεγγίζουν και τη γνωρίζουν.

Το πρόγραμμα, που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, υλοποιείται σε σχολεία των δύο βαθμίδων αφού προηγούμενα οι διευθυντές επικοινωνούν με τους γονείς των μαθητών λαμβάνοντας έγγραφη έγκριση ως προς τη συμμετοχή των παιδιών.

Στοχεύει στην προαγωγή της φιλοζωίας, την εκμάθηση των υποχρεώσεων των παιδιών που επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα σκύλο από τη βόλτα και τη σωστή διατροφή μέχρι και τη φροντίδα της υγείας του, ταυτόχρονα στην εξοικείωση με το να είναι ενεργοί και συνειδητοί πολίτες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔήμος Κασσάνδρας: Στόχος η πολιτιστική αναγέννηση
Επόμενο άρθροΠεριφέρεια Πελοποννήσου: Νέες προσκλήσεις για προγράμματα κατάρτισης και νέων δεξιοτήτων