Τα παιδιά στα Τρίκαλα υλοποίησαν αυτό που ήθελαν. Με γαλλική επιρροή στον τίτλο της, η Maison de Mode Circulaire- MMC (Σπίτι της Κυκλικής Μόδας) είναι η εικονική επιχείρηση μαθητών/τριών του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων. Οι οποίοι/ες δέχθηκαν τις ευχές του Δημάρχου Τρικκαίων για τη συμμετοχή τους στον πανελλαδικό διαγωνισμό για την ανάδειξη της «Καλύτερης  Εικονικής  Επιχείρησης 2022».

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 στο Δημαρχείο Τρικκαίων την ομάδα των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών – συντονιστριών που μετείχαν στο Junior Achievement Greece. Μια διοργάνωση που προώθησε σε τρικαλινά σχολεία ο Δήμος Τρικκαίων ήδη από το σχολικό έτος 2019-20, και η οποία ανέκαμψε φέτος τροποποιημένη, μεσούσης της πανδημίας.

Όπως εξήγησαν στον Δήμαρχο Τρικκαίων και την αντιδήμαρχο Εφη Λεβέντη, για την εικονική επιχείρηση του σχολείου συνδυάστηκαν η κυκλική οικονομία και η μόδα.

Στόχος της εικονικής επιχείρησης «η η αξιοποίηση μεταχειρισμένων ρούχων και η απόδοσή τους στο καταναλωτικό κοινό». Έμπνευση δόθηκε και από το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων που υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων με μέγιστη επιτυχία.

Σύμφωνα με την εικονική επιχείρηση: «Τα μεταχειρισμένα ρούχα συγκεντρώνονται σε χώρο της εταιρείας. Ακολουθείται μια διαδικασία διαλογής και επεξεργασίας και στη συνέχεια μεταπωλούνται μέσω της ιστοσελίδας. Επίσης γίνεται διαμεσολάβηση πώλησης ή ανταλλαγής μεταχειρισμένων».

Η επιχείρηση βρίσκεται στον σύνδεσμο ΕΔΩ 

Ο κ. Παπαστεργίου συνομίλησε με τα παιδιά για όλα, όσα αφορούν στην επιχείρηση, στην έννοια της επιχειρηματικότητας, στην εκπαιδευτική διαδικασία, στον διαγωνισμό στο ΚΠΙΣΝ. Ο Δήμαρχος που συνομιλεί με τα παιδιά, τα ακούει, τα συμβουλεύει και προπάντων τα ενδυναμώνει μέσα από την πίστη που δείχνει στις δυνατότητες τους είναι ο Δήμαρχος που αποδέχεται τις ευθύνες του απέναντι στις νέες γενιές της χώρας.

Κυρίως συζητήθηκαν θέματα σε σχέση με την επιχειρηματική «δραστηριότητα» της επιχείρησης, τις ιδέες, την προώθηση των προϊόντων. Ενδιαφέρον είναι το ότι η επιχείρηση ήδη έχει δημιουργήσει κάποια αντικείμενα, ενώ τη συνολική της δραστηριότητα μπορεί κάποιος να δει στο σχετικό βίντεο https://youtu.be/fOe0f1VGp2c

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓεννηματάς: Δέκα περιστατικά Candida Auris τους τελευταίους μήνες – Τι ανέφερε η Παγώνη
Επόμενο άρθρο«Φως στο Τούνελ»: Τρέιλερ με κόκκινη γραμμή για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα