Τον υπουργό Εξωτερικών του Καναδά Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπανί, στον απόηχο του εμπάργκο όπλων που επέβαλε η χώρα του στην Τουρκία με αφορμή και την παρέμβασή της στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, υποδέχτηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Η Τουρκία είναι κοινός παρανομαστής όλων των κρίσεων, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον Καύκασο, ήταν η κοινή διαπίστωση.

«Αναλύσαμε όλο το ιστορικό της παράνομης συμεριφοράς της Τουρκίας, που με έρευνες μόλις, 6,5 μίλια από τις δικές μας ακτές, επέλεξε την κλιμάκωση και την ευθεία απειλή, τόνισε ο Νίκος Δένδιας επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπορούν να αρχίσουν οι διρευνητικές επαφές, όσο το Ορούτς Ρέις διενεργεί έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε στον υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, χώρας-μέλους του NATO, τη συνεχιζόμενη παραβατικότητα και προκλητικότητα της Τουρκίας, τόσο έναντι της Ελλάδας όσο και έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπανί τονίστηκαν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, που ενισχύονται από την παρουσία της δυναμικής ελληνικής κοινότητας στον Καναδά, αλλά και την πολύ στενή συνεργασία των δύο πλευρών στον πολιτικό, οικονομικό και αμυντικό τομέα.

Ταυτόχρονα, οι δύο πλευρές ανέδειξαν το γεγονός ότι μεγάλες καναδικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει και συνεχίζουν να επενδύουν στην Ελλάδα και συμφώνησαν να στηρίξουν την αμοιβαία επωφελή επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔίωξη Ναρκωτικών: 100 κιλά “ξανθιάς” ηρωίνης σε διαμέρισμα στην Αθήνα
Επόμενο άρθρο200 εκατ. ευρώ επενδύσεις στο διάστημα 2020 – 2024