Δεν ήταν άγνωστος στα διεθνή κυκλώματα ναρκωτικών αλλά και τις διωκτικές αρχές ο Βέλγος, που έπεσε νεκρός στη μαφιόζικη εκτέλεση στη Βούλα. Στοιχεία του θα σταλούν στην Ιντερπόλ και τη Γιουροπόλ για περαιτέρω πληροφορίες ενώ άγνοια για τη δράση του δηλώνει σε κατάθεσή της η σύζυγός του.

Η μία από τις δύο ταυτότητες που βρήκαν οι αστυνομικοί στο πορτοφόλι του θύματος, θεωρείται ότι είναι η πραγματική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της συγκεκριμένης ταυτότητας, προκύπτει ότι ο νεκρός είναι πράγματι Βέλγος υπήκοος, ενώ το όνομά του φέρεται να έχει απασχολήσει τις διεθνείς διωκτικές αρχές σε μεγάλες υποθέσεις ναρκωτικών στο εξωτερικό.

Ο Βέλγος, σύμφωνα με τα στοιχεία της θεωρούμενης ως πραγματικής ταυτότητας έχει γεννηθεί το 1973, ενώ στην Ελλάδα ζούσε με την οικογένεια του, τα τελευταία χρόνια.

Αύριο, μετά τη διενέργεια της προγραμματισμένης νεκροψίας, θα γίνει η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων τα οποία θα σταλούν σε Ιντερπόλ και Γιουροπόλ, προκειμένου να υπάρξει επιβεβαίωση της ταυτότητας του θύματος.

Η Γαλλίδα σύζυγος του επιχειρηματία, δήλωσε άγνοια για τις δραστηριότητες του και ανέφερε στους αστυνομικούς πως εργαζόταν ως σύμβουλος σε εταιρεία: «Δηλώνω πλήρη άγνοια για τις δραστηριότητες του συζύγου μου. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να ήθελε να τον σκοτώσει, ούτε ποιες μπορεί να ήταν οι επαφές του. Εγώ ξέρω ότι είχαμε έρθει στην Ελλάδα για να δουλέψει και να ζήσουμε με το παιδί μας.»

Η δολοφονική επίθεση έγινε το βράδυ της Παρασκευής, ενώ ξεκλείδωνε την είσοδο της πολυκατοικίας. Τα κλειδιά βρέθηκαν στην πόρτα.Ο ένοπλος τον πυροβόλησε πισώπλατα, και στη συνέχεια που έδωσε την χαριστική βολή.
Επιβιβάστηκε σε μηχανή στην οδό Αλαμάνας που τον περίμενε συνεργός του και χάθηκαν στο σκοτάδι.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροTρίτη φάση επιστροφής στα θρανία με νέους κανόνες-Ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία (live)
Επόμενο άρθροΑπό σήμερα αύξηση μισθών από 2,73 έως 27,3 ευρώ