«Μαύρο κύκνο», για την αγορά πετρελαίου, χαρακτηρίζει το ξέσπασμα του κορωνοϊού η εταιρεία Ned David Research.  Ανησυχία εγείρει η καθοδική πορεία των τιμών αργού.

Ο αναλυτής Γουόρεν Πάιες σημειώνει ότι εξαιτίας της επιδημίας, έχει μειωθεί κατά 2 – 3 εκατομμύρια βαρέλια, την ημέρα, η κινεζική ζήτηση, γεγονός που σημαίνει ότι η αγορά πετρελαίου γνωρίζει πτώση στη ζήτηση για το τρέχον έτος. 

Στα τέλη Ιανουαρίου, μάλιστα, υποβαθμίστηκε η προοπτική για το πετρέλαιο, από αισιόδοξη σε oυδέτερη, ενώ – όπως εκτιμά ο αναλυτής – το αργό πετρέλαιο και τα ενεργειακά κεφάλαια θα αποδυναμωθούν ακόμη περισσότερο.

Κορωνοϊός – Fed: Επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία εξαιτίας της νόσου

Συναγερμός έχει σημάνει για την παγκόσμια οικονομία εξαιτίας του κορωνοϊού. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) των ΗΠΑ επανέλαβε ότι οι συνέπειες στην κινεζική οικονομία από την επιδημία του κορωνοϊού θα έχουν επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, τονίζοντας ότι συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

«Η πρόσφατη εμφάνιση του κορωνοϊού (…) μπορεί να οδηγήσει σε απότομες μεταβολές (στην οικονομία) της Κίνας, που θα έχουν αντανάκλαση στο σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας», ανέφερε στην εξαμηνιαία έκθεσή της.

Χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το τι θα αποφασίσουν τα μέλη της νομισματικής επιτροπής της κατά την προσεχή σύνοδό τους, η Fed επισήμανε ωστόσο ότι στο πλαίσιο «της αδύναμης οικονομικής δραστηριότητας και των εν υπνώσει πληθωριστικών πιέσεων, οι ξένες Κεντρικές Τράπεζες υιοθετούν γενικά μια πιο ευέλικτη πολιτική», δηλαδή μειώνουν τα επιτόκια.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΎποπτο κρούσμα κορωνοϊού διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας
Επόμενο άρθροΑνέλαβε τον ΠΑΟΚ ο Χατζηθεοδώρου