Στα πρωτοσέλιδά τους σχεδόν όλες οι τουρκικές εφημερίδες γράφουν για το υποτιθέμενο επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ ελληνικής φρεγάτας και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που συνοδεύει το Μπαρμπαρός.

 

Η φιλοκυβερνητική «Γενί Σαφάκ» με τίτλο «Μείνετε μακριά από το Μπαρμπαρός» αναφέρει ότι πρώτα τα ελληνικά μέσα είχαν μεταδώσει ότι η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς παρεμπόδισε το Μπαρμπαρός, δημοσιεύοντας και χάρτη ενώ το ελληνικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον επιτετραμμένο της Τουρκίας στην Ελλάδα προειδοποιώντας τον για την υφαλοκρηπίδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τότε πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ξεκίνησαν από την τουρκική βάση Ακσάζ για να προστατεύσουν το Μπαρμπαρός, προσθέτοντας ότι άρχισαν να συνοδεύουν το Μπαρμπαρός τουρκικές φρεγάτες, τορπιλάκατοι και υποβρύχια. Η εφημερίδα αναφέρει ότι τουρκικές φρεγάτες έκαναν στενό «μαρκάρισμα» στη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς. Η εφημερίδα γράφει ότι το Γενικό Επιτελείο της Ελλάδας έχει ξεκινήσει στενό «μαρκάρισμα» και στο γεωτρύπανο Πορθητής της Τουρκίας.

 

Η Χουριέτ υπό τον τίτλο «Ελληνική παρενόχληση στο Μπαρμπαρός» γράφει ότι η πορεία  προς το δυτικό μέρος του νησιού «έθεσε σε συναγερμό Αθήνα και ε/κ πλευρά». Προσθέτει ότι χθες στις 15.00 η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς πήγε στην περιοχή για να παρακολουθήσει το Μπαρμπαρός στέλνοντας το μήνυμα: «Δεν έχετε άδεια έρευνας στα ελληνικά ύδατα. Εγκαταλείψατε την περιοχή τώρα». Το Μπαρμπαρός, σύμφωνα με τη Χουριέτ, απάντησε: «Δεν αποχωρούμε από την περιοχή, Είμαστε στην τουρκική υφαλοκρηπίδα». Η εφημερίδα γράφει ότι η ελληνική φρεγάτα παρεμποδίστηκε από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Σημειώνει ότι το Μπαρμπαρός θα κάνει έρευνα στην περιοχή μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤίποτα το μεμπτό στην επιστολή Κοτζιά
Επόμενο άρθροΤέσσερις ΜΚΟ ζητούν να διενεργηθεί έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Κασόγκι