Από 9 σε 6 μήνες μειώνεται η θητεία των πολυτέκνων στον Στρατό Ξηράς και από 12 σε 8 μήνες για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό. Αυτές είναι οι αλλαγές στη θητεία στράτευσης σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που πρόκειται να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών προς ψήφιση στη Βουλή.

 

Το νομοσχέδιο  παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Εθνκής Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

 

Το εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά από ρυθμίσεις που αφορούν στη μείωση  της στρατιωτικής θητείας για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, ενώ εμπεριέχει ευεργετικές διατάξεις για ανυπότακτους, αντιρρησίες συνείδησης, συγγενείς στελεχών των Ε.Δ που έλαβαν μέρος στα γεγονότα της Κύπρου κατά την εισβολή του Αττίλα το 1974, αλλά και για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές που έκαψαν την Αττική το περασμένο καλοκαίρι.

 

Επιπλέον, μέσω του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, το ΥΠΕΘΑ, προωθεί και μια σειρά από αλλαγές σε θέματα απονομής της δικαιοσύνης από τα Στρατιωτικά Δικαστήρια, αλλά και αρκετές ρυθμίσεις ανοιχτών θεμάτων που αφορούν είτε σε συγκεκριμένες κατηγορίες του στρατιωτικού προσωπικού, όπως οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης και οι Εθελοντές Μακράς Θητείας, είτε σε διεύρυνση της δυνατότητα νοσηλείας σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία για τους ανασφάλιστους.

 

Πιο συγκεκριμένα, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει μείωση της στρατιωτικής θητείας για όλα τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, από 9 σε 6 μήνες για το Στρατό Ξηράς και από 12 σε 8 μήνες για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

 

Ταυτόχρονα ιδιαίτερη μέριμνα προβλέπεται και για τις οικογένειες με τρία τέκνα, με τη στρατιωτική θητεία των αρρένων μελών της να μειώνεται από 9  σε 8 μήνες για το Στρατό Ξηράς και από 12 σε 9 μήνες για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠτωτικά κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης
Επόμενο άρθροΈως το καλοκαίρι του 2021 η Ελλάδα θα διαθέτει Κτηματολόγιο