Νέα μείωση  5%  στα τέλη για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων  από τα καταστήματα για το 2022 αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων της πόλης σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, εξαιτίας της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει προηγηθεί νέα  μείωση 5% σε όλες τις κατηγορίες των δημοτικών τελών για το 2022, με τη συνολική μείωση να ανέρχεται τα τελευταία 7 χρόνια  στον Δήμο Πειραιά, στο 23% .

Η μείωση τελών κατάληψης  κοινόχρηστων χώρων κλιμακώνεται, κυρίως στις περιοχές όπου εκτελούνται έργα του ΜΕΤΡΟ ή γίνονται έργα ανάπλασης,  φτάνοντας μέχρι και το 40%.

Συγκεκριμένα οι μειώσεις ανά περιοχές έχουν ως εξής:

  • 10% πλατεία Κοραή
  • 10% πλατεία Παύλου Μπακογιάννη
  • 10% πεζόδρομος Κολοκοτρώνη, από Βασιλέως Γεωργίου έως Τσαμαδού
  • 25% στην Ακτή Δηλαβέρη, από Ιερό Ναό Μυρτιώτισσας έως Ν.Α.Σ.
  • 40% στην Ακτή Κουμουνδούρου, από Ν.Α.Σ. έως Ι.Ο.Π.

Επιπλέον, εγκρίθηκε νέα μείωση 20% στα τέλη της Κυριακάτικης Αγοράς, ενώ για πρώτη φορά μειώνονται 5% τα τέλη στα κουβούκλια περιπτέρων, καθώς και στην κατάληψη κοινοχρήστων χώρων από αυτά  με ψυγεία κ.ά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, η οποία βιώνει τις επιπτώσεις της πανδημίας, μειώνοντας για ακόμα μια χρονιά τα τέλη κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων. Η νέα μείωση της τάξεως του 5%,  που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει το 25 και το 40%, εξαιτίας των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη,  έρχεται σε συνέχεια των μεγάλων μειώσεων σε όλες τις κατηγορίες των δημοτικών τελών για το 2022 στον Δήμο Πειραιά. Είναι σταθερή επιλογή μας να προχωράμε σε απαλλαγές και οικονομικές ελαφρύνσεις, αντιλαμβανόμενοι το δύσκολο περιβάλλον στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις του Πειραιά. Στόχος μας, σε συνδυασμό και με τη σημαντική δράση του Δήμου για τη χρηματοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, είναι να ενισχύσουμε το επιχειρείν της πόλης, συμβάλλοντας στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας».

O Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, δήλωσε: 

«Μετά τις μειώσεις των ανταποδοτικών τελών, συνεχίζουμε και τις μειώσεις στους κοινόχρηστους χώρους και το υπαίθριο εμπόριο, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις της πόλης μας που έχουν πληγεί  από την πανδημία του covid 19. Αυτή τη φορά προβαίνουμε σε μια γενική μείωση για τους  κοινόχρηστους χώρους της τάξης του 5%, ενώ  σε σημεία που έχουν επιβαρυνθεί λόγω των έργων, η μείωση φτάνει έως το 40%. Όσον αφορά την Κυριακάτικη Αγορά η μείωση για το 2022 θα είναι της τάξης του 20%. Θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις αυτής της πόλης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦώφη Γεννηματά – Απαρέσκεια στο Twitter για το «ίσως» του Τσίπρα στην ανάρτηση με τις ευχές του
Επόμενο άρθροΣυντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας