Διαπραγματεύσεις με την Lockheed Martin

Ασφαλείς πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι τελευταίως βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της αμερικανικής Lockheed Martin για την εξαγορά σημαντικού μεριδίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ). Οι διαπραγματεύσεις, όπως πληροφορούμαστε, είναι ευθέως συνδεδεμένες με τα σχέδια ενίσχυσης της Πολεμικής Αεροπορίας και τις υπεραυξημένες ανάγκες συντήρησης των αναβαθμισμένων F-16 και των επερχόμενων F-35.

Το σχέδιο εξαγοράς της ΕΑΒ από την αμερικανική κατασκευάστρια αεροπορική εταιρεία, όπως μεταδίδουν οι γνωρίζοντες, είναι μεγαλεπήβολο. Ξεπερνά τα σύνορα της χώρας και η ιδέα είναι να μετατραπεί η ΕΑΒ σε ένα διεθνές κέντρο συντήρησης και αναβάθμισης πολεμικών αεροσκαφών από την ευρύτερη ζώνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι το πρότζεκτ θα έχει νόημα αν όντως η ΕΑΒ εξελιχθεί σε ένα κέντρο επισκευής και αναβάθμισης αεροσκαφών από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αλλού. Να σημειωθεί ότι στην έδρα της ΕΑΒ στην Τανάγρα υπάρχει επαρκής υποδομή ώστε να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα επισκευαστικά αεροπορικά κέντρα ολόκληρης της Ευρώπης.

Αρκεί βεβαίως να ξεπεραστούν οι συνδικαλιστικού τύπου αγκυλώσεις και δεσμεύσεις που βασανίζουν εδώ και δεκαετίες την ΕΑΒ. Υποθέτουμε ότι όλοι μπορούν να αντιληφθούν το βάρος των διαπραγματεύσεων, υπό το πρίσμα και της εξελισσόμενης ελληνοτουρκικής κρίσης. Ιδωμεν…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕβδομάδα Κυπέλλων Ευρώπης με τελικούς για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθροΚρήτη: Αρνήθηκαν να πληρώσουν το λογαριασμό και μαχαίρωσαν τον ιδιοκτήτη του μπαρ