Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στις Β. Σποράδες, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων επισημαίνοντας ότι, Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος βρίσκονται στο «πορτοκαλί» στο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα από την Πολιτική Προστασία.

Τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών παρατείνονται  μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου  και ώρα 06:00′ το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει :1) καθολική απαγόρευση κάθε μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε περιοχές NATURA, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ και 2) καθολική απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας που  μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όπως καύση καλαμιών, απορριμμάτων, κάπνισμα μελισσιών, οξυγονοκόλληση κλπ. με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

 

Προηγούμενο άρθρο«Κλείδωσε» η τρίτη δόση του εμβολίου – Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα
Επόμενο άρθρο44χρονος βρέθηκε κρεμασμένος