Στο διακύβευμα των εθνικών εκλογών το οποίο «είναι μεγάλο» στάθηκε με ραδιοφωνικές της δηλώσεις η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη, με την «απόλυτη πεποίθηση» ότι «κινείται προς την κατεύθυνση του «συμφέροντος της χώρας» και των Ελλήνων πολιτών.

 

Η έβδομη εκλογική αναμέτρηση

 

«Έχουμε διαχειριστεί πολύ δύσκολα θέματα και πολύ δύσκολες εκλογικές μάχες τα τελευταία αρκετά χρόνια. Αυτή ήταν η έβδομη (εκλογική αναμέτρηση) στη σειρά από το 2010 και μετά, και το κάναμε με επιτυχία και σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Μια τέτοια μάχη θα δώσουμε και τώρα και θα δώσουμε τη μάχη της ανατροπής αυτού του αποτελέσματος (της περασμένης Κυριακής). Θα τη δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με την απόλυτη αυτοπεποίθηση ότι κινούμαστε στην κατεύθυνση του συμφέροντος της χώρας και του συμφέροντος των Ελλήνων πολιτών».

 

Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι μεταξύ τους θα αναμετρηθούν το επόμενο διάστημα τα «τα δύο πολιτικά σχέδια» του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και «ο ελληνικός λαός θα κρίνει ποιο προτιμά από τα δύο».

 

«Αλλά, θα πρέπει να γίνει σε όλο αυτό το διάστημα ένας πολιτικός διάλογος, όχι διάλογος της ατάκας, όχι των fake news, όχι όλα αυτά που ζήσαμε το πιο μεγάλο διάστημα» είπε η υπουργός και συνέχισε: «Είναι μείζων το διακύβευμα, αυτό είναι το σημαντικό. Ο κάθε πολίτης θα σταθεί απέναντι στην κάλπη και απέναντι στο διακύβευμα του τι θα συμβεί από την επομένη των εκλογών, στη ζωή του, στο σπίτι του, στα παιδιά του, κτλ. Επειδή το διακύβευμα είναι μεγάλο, η στιγμή για τη χώρα είναι κρίσιμη».

 

Ισχυρός ο ρόλος της Αστυνομίας

 

«Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι ισχυρός και πρέπει να κάνει τη δουλειά της»

 

Σε ερώτηση για τα θέματα της ασφάλειας του πολίτη, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι δικαιωματικά είναι ψηλά στην πολιτική ατζέντα, αλλά «σημασία έχει πώς προετοιμάζεται κάποιος να αντιμετωπίσει την πρόληψη και την καταστολή». Τόνισε, μάλιστα, ότι ο ρόλος της Αστυνομίας είναι «ισχυρός» στο έργο της και έχει καταγράψει πολλές επιτυχίες στο κομμάτι της αστυνόμευσης, των εξαρθρώσεων παράνομων δικτύων και της καταπολέμησης της υψηλής οργανωμένης εγκληματικότητας, αλλά και σε ζητήματα χαμηλής παραβατικότητας.

 

Στο κομμάτι της πρόληψης, τόνισε η υπουργός, απαιτείται η συνεργασία και της αυτοδιοίκησης και έφερε ως παράδειγμα το Πεδίον του Άρεως, που με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και της Ρένας Δούρου και της Αστυνομίας «σήμερα έχει αποδοθεί πλήρως στην καθημερινότητα των πολιτών για να το απολαμβάνουν». Αυτό σημαίνει ότι γίνεται, «αλλά γίνεται με συνεργασία, με στόχους, με σχέδια και οργανωμένο», όπως σημείωσε.

 

Το θέμα των Εξαρχείων

 

Σε ερώτηση για τα Εξάρχεια και για τις κατηγορίες από την αντιπολίτευση, ότι επιδεικνύεται μια ανοχή, που δυσχεραίνει το έργο της Αστυνομίας, η υπουργός επισήμανε: «Αυτό είναι ένα δεξιό ιδεολόγημα για να υπερασπιστούν μια άποψη, αυτοί που έχουν την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος.

 

Σε αυτήν την αντίληψη δεν θα συμφωνήσουμε, διότι είναι μια σαφής διαφορά μας.

Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι ισχυρός και πρέπει να κάνει τη δουλειά της».

 

«Είναι άλλο αυτό μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας και είναι άλλο η αστυνομοκρατία» είπε η κ. Γεροβασίλη και συνέχισε: «Από την άλλη πλευρά θα ξέρετε ότι η παραβατικότητα δεν έχει σύνορα. Βεβαίως, κάπου δομείται πιο συγκεκριμένα, ωστόσο, έχω να σας πω ότι η Ελληνική Αστυνομία το αντιμετώπισε αυτό και με ένα σχέδιο, λύνοντας και περιφερειακά ζητήματα, για να μπορέσει να λύσει και μέσα στα Εξάρχεια προβλήματα, όπου τα τελευταία χρόνια έχουμε πολύ σοβαρές επιτυχίες εξάρθρωσης μεγάλων εγκληματικών ομάδων και νομίζω ότι η προσπάθεια είναι εμφανής».

 

Τι έχει αλλάξει

 

«Έχουμε βελτίωση στο Πεδίο του Άρεως, στην περιοχή της ΑΣΟΕΕ, βελτίωση στο Μοναστηράκι, στην περιοχή του Φιλοπάππου, βελτίωση στην περιοχή της Νομικής. Όλα αυτά είναι οι καλές ειδήσεις, που δείχνουν ότι η προσπάθεια γίνεται και είναι διαρκής. Η προσπάθεια να μηδενιστεί αυτό όλο το έργο, προφανώς θα με βρει απέναντι, όπως καταλαβαίνετε», σημείωσε.

 

Η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε «ευφυολόγημα» την άποψη όποιου ισχυρίζεται ότι, αν ήταν στη θέση της ή στη θέση πρωθυπουργού, θα μπορούσε να καταργήσει «την άλλη μέρα» την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα «εκ προθέσεως», σημειώνοντας ότι ο πολίτης αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε αληθινοί και να σταθούμε με ειλικρίνεια απέναντι στην πραγματικότητα να μην κλείνουμε τα μάτια μας και να μη λέμε υπερβολές».

 

Για την πολιτική προστασία ενόψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο είναι ήδη στη Βουλή, έχει περάσει από τη διαβούλευση, είναι «ολιστικό» και περιλαμβάνει τα ζητήματα πρόληψης, καταστολής και αποκατάστασης, στην κατεύθυνση της εξαγγελίας και του πρωθυπουργού για την «Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας», ως «ένα πολύ ενισχυμένο όργανο, που θα σχεδιάζει τα ζητήματα πολιτικής προστασίας σε όλη τη χώρα».

 

Ενισχύσεις

 

Η υπουργός πρόσθεσε ότι έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις, υλικοτεχνική υποδομή, τα πυροσβεστικά μέσα, σχέδια, ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ενώ «ενισχύθηκε και το ανθρώπινο δυναμικό της πυροσβεστικής», ώστε να εξασφαλίζεται «το μάξιμουμ της απόδοσης», του έργου της.

 

Τέλος, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε επίσης ότι ολοκληρώνεται εντός του Ιουνίου η διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη για τη συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό μηχανισμό «RescEU», για την κοινή αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών από πυρκαγιές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΛεβέντης: Αποστάτης ο Γιάννη Σαρίδης
Επόμενο άρθροΚίνδυνος για υποβιβασμό της Tesla από την Barclays