Τι αναφέρει ο διεθνής Τύπος

 

Αν και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν ως “ιστορικό βήμα” την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πΓΔΜ, παράλληλα επικεντρώνουν την προσοχή τους στο ρήγμα που υφίσταται και διογκώνεται μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.

Κατ’ αρχάς, το Bloomberg επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας “αντιμετωπίζει δύσκολο καθήκον για να ξεπεράσει τους εθνικιστές εταίρους του στον κυβερνητικό συνασπισμό. Έχουν απειλήσει να φύγουν από την κυβέρνηση αν καταφέρει να περάσει από την πλευρά του τη Συμφωνία”. Το πρακτορείο Associated Press, δε, σχολιάζει: “Μια ζόρικη αποστολή για τον Αλέξη Τσίπρα που αντιμετωπίζει ισχυρή διαφωνία από τον κυβερνητικό εταίρο του”,

Δύσκολη υπόθεση η ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή

Από την πλευρά τους, οι New York Times ότι τονίζουν ότι η ελληνική Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει τη συμφωνία, “κάτι που πιθανότατα δεν θα αποδειχθεί εύκολη υπόθεση, δεδομένου πόσο βαθιά διχαστικό παραμένει το θέμα στη χώρα”. “Ακόμη και πριν από την ψηφοφορία στα Σκόπια, φαινόταν πως μεγαλώνει η ρήξη ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον κυβερνητικό εταίρο του Πάνου Καμμένο. Ο κ. Καμμένος έχει απειλήσει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, μία κίνηση που θα μπορούσε να υποχρεώσει σε πρόωρες εκλογές. Παρότι εκφράζεται ολοένα και περισσότερο, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα πραγματοποιήσει την απειλή του. Αν ο κ. Καμμένος έφευγε, θα αποχωρούσε από τη θέση του υπουργού Άμυνας χωρίς καμία εγγύηση ότι θα μπορούσε να εμποδίσει να προχωρήσει η αλλαγή της ονομασίας”, συνεχίζει το δημοσίευμα των NYT.

Η Wall Street Journal, τέλος, αναφέρει: “Ο Τσίπρας έχει υποσχεθεί να φέρει τη Συμφωνία για κοινοβουλευτική έγκριση μέσα σε 10 ημέρες από την επικύρωσή της στη “Μακεδονία”. Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για εβδομάδες απειλεί να αποσύρει το κόμμα του από τον κυβερνητικό συνασπισμό όταν η συμφωνία πάει στη βουλή. Όμως, κάποιοι βουλευτές του έχουν πει ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και ότι θα ψηφίσουν τη Συμφωνία. Η Συμφωνία αναμένεται να περάσει στην Ελλάδα, χάρη και στη στήριξη κάποιων βουλευτών της αντιπολίτευσης, παρότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει οργισμένα αποκηρύξει τη Συμφωνία”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΙσχυρή έκρηξη σε αρτοποιείο στο κέντρο του Παρισιού
Επόμενο άρθροΗ Ιβάνκα Τραμπ επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας;