Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες εν μέσω συγκρατημένης αισιοδοξίας για εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

 

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη έχουν ξεκινήσει να διαμορφώνουν το περίγραμμα συμφωνίας προκειμένου να διευθετήσουν τις εμπορικές τους διενέξεις, σε έξι βασικούς τομείς: αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας και κυβερνοκλοπή, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, υπηρεσίες, συναλλαγματικές ισοτιμίες, γεωργικά προϊόντα και μη δασμολογικοί φραγμοί στο εμπόριο.

 

O Αμερικανός πρόεδρος έχει διαμηνύσει ότι είναι ανοιχτός στην παράταση της εμπορικής «ανακωχής» που λήγει την 1η Μαρτίου προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία που θα λειτουργήσει ως φρένο στην άμεση επιβολή αυξημένων δασμών ύψους 25% σε κινεζικές εισαγωγές αξίαας 200 δισ. δολαρίων.

 

Στα ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε πριν από λίγο απώλειες 0,15% στις 370,92 μονάδες.

 

Ο βρετανικός FTSE100 χάνει 0,53%, ο γερμανικός DAX ενσιχύεται κατά 0,14%, ο CAC 40 στο Παρίσι με οριακή πτώση 0,03%, ενώ στην ευρω-περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,31% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται κατά 0,14%.

 

Οι επενδυτές στο μεταξύ θα έχουν σήμερα το βλέμμα στραμμένο στα τελικά στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό σε Γερμανία και Ιταλία, αλλά και στους δείκτες PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες στην Ευρωζώνη καθώς και στα πρακτικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής.

 

Στα εταιρικά νέα, αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα μεγάλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων, Maersk Group, Barclays καιAnglo American.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο
Επόμενο άρθροΕνισχύθηκε ο σύνθετος PMI στην Ευρωζώνη