Μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου θα ισχύσουν οι νέες μειωμένες τιμές στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και στις μηνιαίες κάρτες απεριόριστων διαδρομών. Πέρα από τις μειώσεις, παρέχεται δωρεάν πίστωση χρόνου για την περίοδο που διήρκεσαν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Να παραμείνει μειωμένος ο ΦΠΑ στο 13% στα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών ζητούν οι πολίτες.

Η τιμή στο ενιαίο εισιτήριο ορίζεται στο 1,20 από 1,40 και στο μειωμένο η τιμή από 60 λεπτά μειώνεται στα 50.

Τα 10 εισιτήρια συν ένα δώρο κοστίζουν πλέον 12 ευρώ από 13,5, ενώ η μετακίνηση με το μετρό από και προς το αεροδρόμιο διαμορφώνεται στα 9 ευρώ από 10.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μείωση του ΦΠΑ, το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΘ θα κοστίζει 90 λεπτά από 1 ευρώ.

Μειώσεις στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών

Οι μηνιαίες κάρτες απεριόριστων διαδρομών από τα 30 ευρώ έπεσαν στα 27. Η τριμηνιαία από τα 85 αναπροσαρμόζεται στα 78 ευρώ, ενώ η ετήσια από τα 330 στα 300 ευρώ.

Όσοι είχαν ανανεώσει τις κάρτες τους κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας και δεν τις είχαν χρησιμοποιήσει, επιδοτούνται με επιπλέον δωρεάν χρόνο αυτόματα με την ανανέωσή της.

Φθηνότερα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Η μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24% στο 13% για τους επόμενους πέντε μήνες, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ρίχνει τις τιμές και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε όλες τις κατηγορίες θέσεων και στα οχήματα. Τα παιδιά από 5 ετών έως 10 πληρώνουν μισό εισιτήριο.

Με τις νέες τιμές, δύο ενήλικες με ΙΧ αυτοκίνητο σε οικονομική θέση στη γραμμή Πειραιάς-Ρόδος, θα πληρώσουν τώρα 233,5 ευρώ από 245,5 ευρώ.

Στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος δύο ενήλικες με ΙΧ αυτοκίνητο θα πληρώσουν συνολικά 141,5 ευρώ από 147,5.

Στη γραμμή Πειραιάς -Ηράκλειο δύο ενήλικες με ένα ΙΧ όχημα θα καταβάλουν τώρα 122 ευρώ από 155 που ήταν πριν, ενώ το ατομικό εισιτήριο στην οικονομική θέση ανέρχεται στα 28 ευρώ από τα 31 που ήταν πριν.

Όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες στο πλαίσιο της πολιτικής τους πραγματοποιούν και φέτος  εκπτώσεις σε εισιτήρια για επιβάτες και οχήματα.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛαθραία καύσιμα: Μια ανοιχτή πληγή
Επόμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Φαβορί ο Πογιάτος