Σημαντικές μειώσεις τιμών παρατηρούνται στην προσφορά των πακέτων διακοπών στη βρετανική αγορά όσον αφορά τους Μεσογειακούς προορισμούς, γεγονός που πιθανότατα σχετίζεται με τις εξελίξεις όλου του προηγούμενου διαστήματος με το Brexit και την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει στους Βρετανούς τουριστες.

 

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό ρεπορτάζ του βρετανικού site “travelweekly”, οι τιμές μειώθηκαν κατά 15% σε 20% την περασμένη εβδομάδα, στην Ελλάδα και στην Τουρκία αντίστοιχα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Steve Campion, διευθύνοντα σύμβουλο του Holiday Discount Centre  “ο Ιούνιος θα είναι το ‘κλειδί” καθώς “η βιομηχανία θα ανακτήσει κάποιο από το χαμένο έδαφος”.

 

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι οι τιμές για την Τενερίφη, τη Μαγιόρκα, την Κόστα Μπλάνκα, το Νταλαμάν και το Αλγκάρβε ήταν μέχρι και 20% χαμηλότερες για τις αναχωρήσεις του Ιουλίου σε σύγκριση με το 2018.

 

“Υπάρχει μεγάλη έκπτωση σε προορισμούς, η οποία αποτελεί συνέχεια των γεγονότων που συνέβησαν νωρίτερα μέσα στο χρόνο. Οι διαφημιστές ήταν πιο επιθετικοί, γεγονός που ενθαρρύνει την αγορά”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Icelolly.com Richard Singer.

 

“Εάν το τέλος του έτους είναι στα ίδια επίπεδα, αυτό θα θεωρηθεί καλό έτος. Όσον αφορά τα περιθώρια κέρδους, τα αποτελέσματα των τουρ οπερέιτορς είναι πολύ λιγότερο αποδοτικά”, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤέλη Αυγούστου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ
Επόμενο άρθροΤο Lonwabo Trust προτιμητέος επενδυτής για το ακίνητο στην Πρετόρια