Απότομη πτώση στα καθαρά της κέρδη ανακοίνωσε η Eni SpA για το δ΄ τρίμηνο του 2018 λόγω κυρίως των έκτακτων στοιχείων που είχε καταγράψει το περυσινό τρίμηνο, ενώ τα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

 

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το MarketWatch, η ιταλική πετρελαϊκή ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 76% στα 499 εκατ. ευρώ από 2,05 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

 

Το περυσινό τρίμηνο η εταιρεία είχε καταγράψει έκτακτα κέρδη 2,7 δισ. ευρώ από την πώληση μεριδίων σε έργα στην Αίγυπτο και τη Μοζαμβίκη.

 

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για το τρίμηνο, τα οποία δεν περιλαμβάνουν έκτακτα στοιχεία, ανήλθαν σε 2,99 δισ. ευρώ από 2,00 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 20,04 δισ. ευρώ από 17,55 δισ. ευρώ.

 

Η Eni ανακοίνωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησε στα 1,87 εκατ. βαρέλια την ημέρα από 1,89 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2017.

 

Η εταιρεία πρότεινε αύξηση μερίσματος στα 0,83 ευρώ ανά μετοχή, από 0,80 ευρώ προηγουμένως, εκ των οποίων τα 0,42 ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί ως ενδιάμεσο μέρισμα

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ διετής προσπάθεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας να βγει μπροστά
Επόμενο άρθροTo κρουαζιερόπλοιο Viking Jupiter υποδέχθηκε ο ΟΛΠ