Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει τις φορολογικές ανάσες σε νοικοκυριάεπιχειρήσειςεπαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων και από τη Θεσσαλονίκη, όπου μεταβαίνει σήμερα (26/5) το πρωί θα δώσει το στίγμα για την «επόμενη μέρα» της οικονομίας. 

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στο υπουργικό του επιτελείο να δοθεί ανακούφιση στις επιχειρήσεις κι «ενέσεις» στους μισθούς των εργαζομένων, που θα μπουν σε νέο εργασιακό καθεστώς. Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε τις απαραίτητες παρεμβάσεις που θα γίνουν στην οικονομία και θα τεθούν σε πλήρη ισχύ από τον Σεπτέμβρη, ενώ ήδη από τον Ιούνιο μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο για την ελάφρυνση των πληττόμενων επιχειρήσεων κι εργαζομένων.

Αυτό μεταφράζεται σε περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης για το επόμενο έτος. Η αρχή θα γίνει τον Ιούνιο με την πρώτη ψηφισμένη μείωση κατά 0,9%, επιμερισμένη σε εργοδότες κι εργαζόμενους, ενώ όλα δείχνουν ότι παρά τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, το σχέδιο για ταχύτερη μείωση των εισφορών κατά 5% συνολικά είναι αναγκαίο και θα γίνει για να διασωθεί η ελληνική επιχείρηση και κατ’ επέκταση ο εργαζόμενος.

Όλες οι μόνιμες ελαφρύνσεις από το βήμα της ΔΕΘ

Ο Μητσοτάκης θα σημάνει και με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας το restart της ελληνικής οικονομίας, το οποίο θα ξεδιπλωθεί πλήρως και πάλι από τη Θεσσαλονίκη στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβρη. Σε κάθε τόνο οι υπουργοί της κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι «το πρόγραμμά μας δεν αλλάζει», ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, η κυβέρνηση θα δρομολογήσει «πολιτικές με πιο μόνιμα χαρακτηριστικά, ώστε η χώρα να συνεχίσει από εκεί που ήταν πριν από την πανδημία».

Ολα τα παραπάνω βέβαια, θα ισχύσουν με την προϋπόθεση να μην έρθει ένα δεύτερο χειρότερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού από το Φθινόπωρο. Οι κεντρικοί άξονες του κυβερνητικού προγράμματος παραμένουν αμετάβλητοι και προσηλωμένοι στο τρίπτυχο μείωση φόρων – προσέλκυση επενδύσεων – δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε:

  1. Σταδιακή κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης
  2. Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ
  3. Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  4. Νέα μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων.
  5. Νέα έκτακτη ρύθμιση οφειλών.

Το πρόγραμμα του Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σύμφωνα με το πρόγραμμά του, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, που θα ξεκινήσει στις 11.00, ο πρωθυπουργός:

  • Επίσκεψη στο σταθμό λεωφορείων Μακεδονία,
  • Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα,
  • Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα,
  • Επίσκεψη στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Το πρόγραμμα του κ Μητσοτάκη περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με:

  • το ΔΣ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ)
  • Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας για την παραχώρηση 760 στρεμμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης
  • το Δήμαρχο Παύλου Μελά Δεμουρτζίδη Δημήτρη για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά».
  • Επίσης, επίσκεψη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας (Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «ο Άγιος Παντελεήμονας») και επίσκεψη στην εταιρεία BETA CAE.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο άρθροΛάρισα: Συνελήφθησαν δύο άτομα για ηρωίνη, χασίς και φυσίγγια (εικόνα)
Επόμενο άρθροΛύγισε όταν μίλησε για την απώλεια της μητέρας του