Κινητοποιήσεις διοργάνωσαν οι μελισσοκόμοι σε διάφορες περιοχές της χώρας

Με αιτήματα αιχμής την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής, να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις μελιού, να κατοχυρωθεί το ελληνικό σήμα στον Έλληνα παραγωγό, μελισσοκόμοι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας προχώρησαν σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 σε κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, μηχανοκίνητες πορείες πραγματοποίησαν οι μελισσοκόμοι σε Κρήτη, σε Θεσσαλονίκη, σε Κοζάνη, σε Σέρρες, σε Ιωάννινα και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Σερρών διαμαρτύρεται «λόγω της αδράνειας της κυβέρνησης στην επίλυση ζωτικών προβλημάτων του κλάδου με κύρια αιτήματα τη μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής κ την καταπολέμηση των αθρόων ελληνοποιήσεων που μας έχουν φέρει σε απόγνωση», ενώ οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλονίκης προσθέτουν αιτήματα που αφορούν την πάταξη των ελληνοποιήσεων, την θεσμοθέτηση του ελληνικού σήματος, καθώς και αιτήματα για την χρηματοδότηση της μελισσοκομίας και τα προϊόντα κυψέλης.

Στην κινητοποίηση της Κρήτης κάλεσαν οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι Ανατολικής Κρήτης, Λασιθίου, Ρεθύμνης «Μελιττεύς» και Χανίων «Η Μέλισσα», μετά «τις ατελέσφορες διαπραγματεύσεις και υποσχέσεις του Υπουργείου», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

Τα αιτήματα τους επικεντρώνονται:

  • Στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αύξηση του κόστους παραγωγής.
  • Ψηφιακή πλατφόρμα που θα συμπεριλαμβάνονται οι αγροτικοί ΚΑΔ και μέσω αυτού να δίνονται εκπτώσεις σε πετρέλαια και πρώτες ύλες.
  • Ενίσχυση του μελισσοκομικού κεφαλαίου για την συμβολή επικονίασης των μελισσών, δεδομένου ότι συμβάλλουν τα μέγιστα στη γεωργική παραγωγή και την διατήρηση του φυσικού – περιβαλλοντικού κεφαλαίου.
  • Αναδιαμόρφωση του απαρχαιωμένο κανονισμού του ΕΛΓΑ όσων αφορά τις ενισχύσεις.
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧρ.Μπουκώρος: Τεράστια προβλήματα από απόφαση του ΣτΕ για τους δημοτικούς δρόμους
Επόμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του ΣΕΗ Μαγνησίας 2023