Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε ξενοδόχους και αναδρομικά σε ιερείς υπόσχονταν στα θύματα τους οι απατεώνες που δρούσαν τον τελευταίο χρόνο σε όλη την Ελλάδα.

Εξήντα πέντε περιπτώσεις εξαπάτησης έχουν εξιχνιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία σε όλη τη χώρα από τη Μακεδονία έως την Κρήτη και από τη Δυτική Ελλάδα έως τη Θεσσαλία και τα Δωδεκάνησα όπως είπε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς .

Αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας 42χρονος έγκλειστος στις φυλακές της Κρήτης με καταδίκες για παρόμοια περιστατικά. Με κινητά τηλέφωνα που κατείχε παράνομα στις φυλακές συντόνιζε και στρατολογούσε τα μέλη του ανέφερε ο προϊστάμενος του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Ιγνάτιος Τριανταφύλλου. Τα ποσά που ζητούσαν ξεκινούσαν από τις 5.000 ευρώ ενώ το συνολικό όφελος της παράνομης δράσης τους μέσα σε ένα χρόνο έφτασε τις 600.000 ευρώ. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας Ιωάννης Νταλαχάνης  σημείωσε ότι η εξιχνίαση ξεκίνησε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Μεσολογγίου μετά από εξαπάτηση ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων σε περιοχή της Ναυπακτίας.Επικεφαλής ήταν ο Διευθυντής της Ασφάλειας  Μεσολογγίου Χρήστος Τσακαλώζος.

Οι συλλήψεις έγιναν στην Αττική, την Κρήτη και τη Δυτική Ελλάδα ερευνάται η εμπλοκή τους και σε δεκάδες άλλα περιστατικά εξαπάτησης.

Η Ελληνική Αστυνομία εφιστά  την προσοχή των πολιτών απέναντι στους επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την ευπιστία τους για να τους εξαπατήσουν.

Νίκη Παπαδούλα 

www.ert.gr

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο4η Έκθεση-Διαγωνισμός Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
Επόμενο άρθρο«Ζωή σε 10 κλικ» και Έκθεση Φωτογραφίας από τα ΚΔΑΠ του δήμου Λαρισαίων