Για μία ακόμη φορά συνοικίες του Μεσολογγίου πλημμύρισαν έπειτα από μιας ώρας έντονη βροχόπτωση νωρίς το μεσημέρι, σε συνδυασμό με τα αντλιοστάσια που δεν λειτουργούσαν, τα Ταμπακαριά, η περιοχή γύρω από το Δημαρχείο, ο Άγιος Σπυρίδωνας και όλοι σχεδόν οι δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν.

Κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία για άντληση από ισόγεια, ενώ τα νερά άρχισαν να υποχωρούν όταν τέθηκαν ξανά σε λειτουργία τα αντλιοστάσια. Το Μεσολόγγι σε κάθε έντονη βροχόπτωση πλημμυρίζει αφού βρίσκεται υψομετρικά κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.

Το κύμα κακοκαιρίας έφτασε και στη Ναυπακτία. Ένα σπίτι στο συνοικισμό Καστράκι στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου πήρε φωτιά όταν χτυπήθηκε από κεραυνό. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να σβήσει άμεσα και οι ζημιές να περιοριστούν στη σκεπή.

Την ίδια ώρα η Π. Υ. Ναυπάκτου ανταποκρίθηκε σε 15 περιστατικά άντλησης υδάτων κυρίως υπόγειων σε Ναύπακτο και Αντίρριο. Ο δρόμος προς το Ριγάνι έκλεισε και πάλι έπειτα από κατολισθήσεις, ενώ και σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου που είχαν ήδη επιβαρυνθεί από προηγούμενα καιρικά φαινόμενα , πέτρες και χώματα από τα ορμητικά νερά έκλεισαν τους δρόμους. Πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν και στην περιοχή της Χάλκειας, με δρόμους αλλά και καλλιέργειες να πλημμυρίζουν. Στο ορεινό Θέρμο οι δρόμοι έγιναν και πάλι ποτάμια, χείμαρροι υπερχείλισαν θέτοντας τους κατοίκους και τις πυροσβεστικές υπηρεσίες σε συναγερμό. Τα μηχανήματα των Δήμων της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας ξεκίνησαν και πάλι τις προσπάθειες απομάκρυνσης των φερτών υλικών που εμπόδιζαν την κίνηση των οχημάτων.

Ρεπορτάζ: Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠροχωράει η ανταλλαγή Τιάγκο Σίλβα-Καφού
Επόμενο άρθροΒουλή: Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση του ν/σ για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων του “Ιανού”