Στο επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να εδραιωθούν οι νέες συνήθειες που επιβάλει η πανδημία, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Σχολιάζοντας τη χθεσινή πρώτη μέρα χαλάρωσης των μέτρων μετακίνησης, εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας πως οι πολίτες έδειξαν υπεύθυνη στάση και σοβαρότητα. Για τις κάρτες μετακίνησης είπε ότι θα δοθούν οι απαραίτητες πιστώσεις για τις χαμένες μέρες, και έκπτωση 10% για την αγορά ετήσιων.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιβάτες μετακινήθηκαν φορώντας την προστατευτική μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

“Φοράμε τη μάσκα γιατί είναι ένα απαραίτητο εργαλείο, καθώς άρχισε να ανοίγει η κοινωνία” είπε.

Επισημαίνοντας πως ο αριθμός των μετακινούμενων θα αυξάνει σταδιακά οπότε μελλοντικά θα είναι δύσκολη η τήρηση των 2 μέτρων για ασφαλείς υγειονομικά συνθήκες μεταφοράς, σημείωσε πως ο σχεδιασμός είναι να παραμείνουν τουλάχιστον για ένα μήνα οι 300 βοηθοί επιβατών στους κεντρικούς σταθμούς ώστε να διαχειρίζονται το επιβατικό κοινό για να είναι ασφαλείς οι συνθήκες μεταφοράς.

Οι ίδιοι προχωρούν σε συστάσεις όποτε διαπιστώσουν ότι κάποιος δεν τηρεί τα μέτρα.

“Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία επιβολής προστίμων, αλλά υπάρχει και η συνδρομή της αστυνομίας που μπορεί να επιβάλει τα θεσμοθετημένα πρόστιμα ώστε να είμαστε σίγουροι ότι το μέτρο θα γίνει καθολικό”, είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις απολυμάνσεις οι οποίες θα συνεχιστούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, στις σημάνσεις, επιδαπέδιες και στα καθίσματα, για την τήρηση των αποστάσεων και είπε πως γίνεται ό,τι είναι δυνατό για την πύκνωση των δρομολογίων δεδομένου, ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάνω από 1000 λεωφ και το 1/3 των συρμών επίσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Για τις κάρτες είπε ότι θα δοθούν οι απαραίτητες πιστώσεις σε όλους. “Σε καθένα χρήστη θα δοθεί πίστωση για όσες μέρες δεν τις χρησιμοποίησε” είπε και πρόσθεσε πως για την αγορά των ετήσιων καρτών, είτε νέες είτε για αυτές που ανανεωθούν, θα δοθεί 10% έκπτωση.

Για τις μετακινήσεις με τα ταξί υπενθύμισε ότι οι επαγγελματίες έχουν ενταχθεί στις ΚΑΔ και ότι υπάρχουν εξαιρέσεις για τον αριθμό των ατόμων, ζητώντας από όλους να δείξουν κατανόηση και υπομονή μέχρι να δούμε πως εξελίσσεται η κρίση

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης κεντρικών δρόμων και αποψίλωσης χόρτων – Παρών ο Α. Μπέος (εικόνες & βίντεο)
Επόμενο άρθροΤο lockdown επηρεάζει περισσότερο τους ανθρώπους χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο