Τον τίτλο του πιο εντυπωσιακού πάρκου στο Δήμο Βόλου θα διεκδικεί το Πολιτιστικό Αλσος «Ανδρέας Βαλαχής», γνωστό ως πρώην Ελικοδρόμιο, στη Ν. Ιωνία, μόλις ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης. Η μελέτη για την ανάπλαση του άλσους παρουσιάζεται σήμερα, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, στις 11:30 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Ο κ. Πέτσας μάλιστα θα έχει τη δυνατότητα αμέσως μετά την παρουσίαση να επισκεφθεί το άλσος. Ηδη από την περασμένη Πέμπτη έως και χθες όλη η δύναμη της Υπηρεσίας Πρασίνου βρίσκεται στο πάρκο της Ν. Ιωνίας, προχωρώντας σε εκτεταμένους καθαρισμούς και κούρεμα του γκαζόν. Η όψη του πάρκου έχει ήδη αλλάξει και στόχος, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Βόλου, Γιώργο Πράττο, είναι να υπάρχουν μόνιμος κηπουρός και υδραυλικός για τη φροντίδα της έκτασης.

Η μελέτη προβλέπει εργασίες ύψους 6,7 εκατ. ευρώ στο πάρκο «Ανδρέας Βαλαχής». Το έργο είναι ενταγμένο για τη χρηματοδότησή του στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Πέρα από τις δενδροφυτεύσεις βάσει της πρότασης που έχει καταθέσει επιστημονική ομάδα της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα γίνουν και έργα υποδομών.

Σήμερα το άλσος το επισκέπτεται ένας μικρός αριθμός επισκεπτών, σε σχέση με την έκταση και τις προοπτικές του. Παρ’ ότι αποτελεί πνεύμονα δροσιάς, τις ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια, καθώς και τις βραδινές ώρες, η επισκεψιμότητα είναι σχεδόν μηδενική. Εξαίρεση αποτελεί η νότια πλευρά του πάρκου, όπου υπάρχουν παιδική χαρά, καφετέρια και γήπεδα μπάσκετ, καθώς η εγγύτητα με την κατοικημένη περιοχή αλλά και ο επαρκής φωτισμός κατά τις νυχτερινές ώρες καταφέρνουν να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Στόχος του Δήμου είναι το πάρκο να λειτουργεί όλες τις εποχές του χρόνου. Μεταξύ άλλων προτείνονται διαδρομές για τρέξιμο ή περίπατο, δημιουργία χώρου εγκατάστασης οργάνων γυμναστικής (Open Gym) αντίστοιχη του Αθλητικού Κέντρου Χιλιαδούς, δημιουργία πίστας για ποδηλασία BMX και πίστας skateboard.

Μέσα στο πολιτιστικό άλσος προτείνεται και η δημιουργία dogpark που θα εξυπηρετεί τους δημότες που έχουν κατοικίδια.

Στα σχέδια υπάρχει επίσης η δημιουργία δύο ακόμη παιδικών χαρών προκειμένου να λειτουργούν τρεις συνολικά πιστοποιημένες, μία για νήπια, μία για παιδιά και μία για ΑμεΑ. Θα δημιουργηθεί ακόμη ποδηλατόδρομος ενώ θα αναβαθμιστούν τα δίκτυα και θα περιλαμβάνονται και ευφυή συστήματα όπως ευφυείς σημάνσεις, σταθμοί φόρτισης, δίκτυο ασύρματου internet και συστήματα νυχτερινού φωτισμού.

Προηγούμενο άρθροΚικίλιας – Τουριστική καμπάνια 2 εκ. ευρώ για την Βόρεια Εύβοια
Επόμενο άρθροΟ Ρότζερς πρώτος στη λίστα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σύμφωνα με την «Mirror»