Μόλις έγινε γνωστό ότι ένα φουσκωτό σκάφος με 30 ταλαιπωρημένους ανθρώπους εθεάθη στη βραχονησίδα, το Λιμενικό μαζί με την αστυνομία, έστησαν ολόκληρη επιχείρηση για τη διάσωση τους.

Οι δουλέμποροι είναι αδίστακτοι. Στοίβαξαν μέσα σε ένα φουσκωτό 30 ανθρώπινες ψυχές, χωρίς σωσίβιο και επιχείρησαν να τους περάσουν στην Ελλάδα. Ανάμεσα τους και μια έγκυος γυναίκα την οποία είχαν ήδη αρχίσει να πιάνουν οι πόνοι.

Το φουσκωτό εξόκειλε στη βραχονησίδα Μπαρμπαλιάς, λίγο έξω από τη Λέσβο. Όταν έγινε αντιληπτό οι άνδρες του Λιμενικού και της αστυνομίας, ναι αυτοί που ο εμμονικός δικτάτορας Ερντογάν χαρακτήρισε ληστές, βασανιστές και δολοφόνους, έσπευσαν να σώσουν τους 30 μετανάστες.

Και όταν το Λιμενικό και η αστυνομία έφτασαν στον Μπαρμπαλιά, αντίκρισαν μια νεαρή γυναίκα, που ήταν μέσα στο φουσκωτό, να έχει γεννήσει το μωρό της επάνω στα ξερά βράχια. Και αμέσως η γυναίκα και το μωρό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Από το drone φαίνεται το ξεφούσκωτο ταχύπλοο τους σκισμένο στην ακτή. Σε άλλο πλάνο οι μετανάστες έχουν καθίσει στη μέση της μικρής νησίδας και περιμένουν το Λιμενικό. Έρχεται ένα σκάφος και έναν έναν τους παίρνει και τους μεταφέρει στο πλοίο του λιμενικού όπου και τους επιβιβάζει.

Ο Μπαρμπαλιάς

Ο Μπαρμπαλιάς είναι μια μικρή ακατοίκητη νησίδα στα βορειοανατολικά παράλια της Λέσβου. Έχει έκταση 500 τετραγωνικά μέτρα και αποτελεί συχνό προορισμό για σκάφη αναψυχής, ψάρεμα αλλά και καταδύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓραφείο Προϋπολογισμού: Απαιτούνται στοχευμένα και προσωρινά μέτρα που δεν θα επιβαρύνουν το χρέος
Επόμενο άρθροEBU για Eurovision 2023: «Δεν θα γίνει στην Ουκρανία – Φοβόμαστε για αεροπορικές επιθέσεις»