Σε γενική απεργία προχωρούν σήμερα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι δήμοι των νησιών, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες, Τρίτη, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων, που αντιδρούν στην κατασκευή των κλειστών κέντρων για τους μετανάστες.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στη Μυτιλήνη, με κύρια σημεία, το Διαβολόρεμα και τη Καράβα, στα δύο άκρα του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση. Tελικά τα μηχανήματα κατάφεραν να εγκατασταθούν στην περιοχή, καθώς έφτασαν εκεί χρησιμοποιώντας παράδρομο, μέσα από το δάσος στην περιοχή Πετροβούνι.
Στη Χίο, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων ξεκίνησαν τις εργασίες τα χωματουργικά μηχανήματα για την κατασκευή του κλειστού κέντρου μεταναστών και σύντομα αναμένεται να γίνει το ίδιο και τη Σάμο.

Τα γεγονότα στα νησιά ανεβάζουν στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι είναι επιτακτικό να κλείσουν οι σημερινές άναρχες δομές, που αποτελούν υγειονομικές βόμβες και στη θέση τους να κατασκευαστούν τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας.

Για αυταρχισμό και χρήση βίας κατηγορούν την κυβέρνηση από την πλευρά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σχετική είδηση: Μεταναστευτικό: Tα έργα στα νησιά προκαλούν αντιπαραθέσεις (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔιπλή ελάφρυνση από φόρους και εισφορές για τους μη μισθωτούς
Επόμενο άρθροΓενική απεργία με συγκεντρώσεις αύριο στη Λέσβο-Καταδίκη των επεισοδίων