Ένας-ένας οι βουλευτές δηλώνουν ότι δεν θα πάνε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Βαρύ κι ασήκωτο γίνεται το κλίμα στους ΑΝΕΛ με τον Πάνο Καμμένο να ξεκινάει από χθες να μετράει απουσίες  από την σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του, απουσίες που μπορεί ωστόσο να μετατραπούν και σε… απώλειες για το κόμμα του.

 

Την αρχή έκανε χθες η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα απομάκρυνσης από τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, ανακοινώνοντας ότι δεν θα μετάσχει στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της.

 

Σήμερα έγινε γνωστό πως και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρα θα απουσιάζει, καθώς λείπει σε ταξίδι στο εξωτερικό. Είναι πιθανόν, με την στάση της αυτή, η κυρία Κουντουρά να στέλνει μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος, αφού βρίσκεται ανάμεσα στα στελέχη των ΑΝΕΛ που αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών στηρίζοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και όχι τον Πάνο Καμμένο.

 

Από τη συνεδρίαση της ΚΟ θα απουσιάζει και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης. Σε επικοινωνία που είχε ο κ.Κόκκαλης με δημοσιογράφους υποστήριξε πως δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, καθώς βρίσκεται στην Πάτρα. Πάντως ο ίδιος αν και πρόσθεσε ότι είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε πως «για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν προκύψει στις σχέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα τα κουβεντιάσουμε από κοντά».

 

Σημειώνεται ότι από τους έξι βουλευτές των ΑΝΕΛ, μόνο οι δύο έχουν ταχθεί δημόσια στο πλευρό του αρχηγού του κόμματος, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤην Παρασκευή η συνάντηση Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΠοιες προθεσμίες λήγουν χωρίς παράταση