Ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γεώργιος Περιστέρης μίλησε για την κερδοφόρα τροχιά που βρίσκεται η εταιρεία παρά το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική αγορά.  Παράλληλα έκανε λόγο για σταθερά βήματα Ανάπτυξης με αιχμή του δόρατος τις ΑΠΕ.

 

Συγκεκριμένα υπογράμμισε,  «Το 2018 καταφέραμε παρά τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ελλάδα να αυξήσουμε τις ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου μας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, να διατηρηθούμε σε κερδοφόρα τροχιά και το κυριότερο να αυξήσουμε το κατασκευαστικό μας ανεκτέλεστο. Με την ανάληψη νέων σημαντικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχουμε αυξήσει το ανεκτέλεστο μας σε επίπεδα άνω των 2,2 δισ. ευρώ διασφαλίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου μας τα προσεχή έτη.

 

Ταυτόχρονα, όμως, οι σημαντικές μας επενδύσεις στους τομείς των Παραχωρήσεων και της Ενέργειας με αιχμή τις ΑΠΕ έχουν πλέον αυξήσει σημαντικά τη συμβολή των εν λόγω κλάδων στα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, παράγοντας μακροπρόθεσμες σταθερές ταμειακές ροές, που τον θωρακίζουν έναντι της κυκλικότητας που χαρακτηρίζει τον κλάδο των κατασκευών».

 

Σε ανακοίνωση της η  εταιρία υπογραμμίζει ότι το 2018, οι ενοποιημένες πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 1,402 δισ. ευρώ, έναντι 1,185 δισ. ευρώ το 2017, αυξημένες κατά 18,3%.

 

Η λειτουργική κερδοφορία προ αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαμορφώθηκε σε 270,1 εκατ. ευρώ, έναντι 273,9 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, μειωμένη κατά 1,4%.

 

Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 60,8 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 153,4 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε κέρδη 4,5 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 69,8 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω της υποχώρησης της κερδοφορίας του τομέα κατασκευών.

 

Ο συνολικός καθαρός τραπεζικός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 1,327 δισ. ευρώ έναντι 1,084 δισ. ευρώ στο τέλος του 2017. Συγκεκριμένα τα χρηματικά διαθέσιμα στο τέλος του έτους ανέρχονταν σε 523 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός δανεισμός σε 1,85 δισ. ευρώ.

 

Τα συνολικά ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε 729 εκατ. ευρώ.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑποδείξεις ζητεί η ΑΑΔΕ από τράπεζες για στοιχεία συναλλαγών με κάρτες
Επόμενο άρθρο«Είναι προτεραιότητα η ασφάλεια για εμάς»