Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, 17:02

Με ανατροπή και δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά, ο Ιωνικός επικράτησε 2-1 της Ξάνθης στα Πηγάδια, για την 5η φάση του κυπέλλου Ελλάδας, και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι, παρότι μετέχουν στη Super League 2 και δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό (αφού το πρωτάθλημα δεν έχει αρχίσει ακόμη), ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο.

Στο διάστημα αυτό σκόραραν με σουτ του Πλατέλλα έξω από την περιοχή (26΄), έχασαν πέναλτι στο 6ο λεπτό με τον Ιμπραϊμι (σούταρε άστοχα), ενώ ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι στο 31΄.

Στο β΄ μέρος ο Δημήτρης Σπανός έκανε αλλαγές και η εικόνα των Νικαιωτών βελτιώθηκε. Ο Τουράμ στο 68΄ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Ιωνικού. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, όμως, έμελλε να είναι ο πρωταγωνιστής της ανατροπής, καθώς στο 76΄ έδωσε την ασίστ για την ισοφάριση από τον Ντάλσιο και στο 79΄ πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Η Ξάνθη στο τέλος πίεσε και διαμαρτυρήθηκε με τη σειρά της στο 86΄, υποστηρίζοντας ότι στο σουτ του Κρητικού ο Βαφέας απομάκρυνε τη μπάλα αφού αυτή είχε περάσει τη γραμμή τέρματος.

 

Ξάνθη (Τζέιμι Μονρόι): Ίτσο, Μιχαήλ, Πολίμος, Παπάζογλου (74΄ Μπάτζιος), Τζανακάκης (74΄ Δεληγιαννίδης), Δόρης (64΄ Κρητικός), Γκόμες, Πλατέλλας, Ιμπραϊμι (74΄ Διαμαντόπουλος), Τσέλιος (90΄+ Δημητριάδης), Μονρόουζ.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Λουάν, Μύγας, Βαλεριάνος (61΄ Καμπράλ), Κωνσταντινίδης (46΄ Βαφέας), Κιάκος, Μπάσα (46΄ Αοσμαν), Ντάλσιο, Πογοσιάν (46΄ Γκοτσούλιας), Μάναλης (85΄ Σάντσες), Τουράμ.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, 17:21

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτα 70 ευρώ ανά στρέμμα η ενίσχυση για τα μανταρίνια Κλημεντίνη
Επόμενο άρθροΜαριέττα Γιαννάκου – Ξανά στο νοσοκομείο η ευρωβουλευτής της ΝΔ – Τι συμβαίνει με την υγεία της