Απεργία στο δημόσιο εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ και άλλα συνδικαλιστικά σωματεία για την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, ενάντια στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό που κατατίθεται στη Βουλή.

Λόγω της απεργίας για το νέο ασφαλιστικό  δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιημένοι αναμένεται να μείνουν και οι συρμοί του τραμ και του μετρό, στις γραμμές 1,2 και 3. Τα Σωματεία των εργαζομένων θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ),

Σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ επισημαίνει ότι , όχι μόνο δεν καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά, αλλά περικλείεται στον νόμο Βρούτση και στέλνει στα τάρταρα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας.

Με το νέο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα ότι θέλει να παγιώσει τις μειώσεις στις συντάξεις. Το ΕΚΑ καλεί τους εργαζόμενους  να  εμποδίσουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό «που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση».

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού συμμετέχει στην 24ωρη παμπειραϊκή απεργία που έχει κηρύξει για την Τρίτη 18/02 το Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική κινητοποίηση εξήγγειλε και η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση ανακοίνωσε και η ΠΟΣΠΕΡΤ.  Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με πονηριά τη συρρίκνωση των δομών και των λειτουργιών της ΕΡΤ, αρνούμενη ταυτόχρονα  να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες που υπάρχουν και που θα υπάρξουν με κανονικές προσλήψεις προσωπικού, κλείνοντας πονηρά το μάτι στις κάθε λογής  εργολαβικές εταιρείες «ενοικίασης εργαζομένων» και διεκδικεί εκτός  από την  απόσυρση  του «αντιασφαλιστικού  νόμου  και κάθε αντιασφαλιστικής  τροπολογίας» να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Λόγω της απεργίας των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αύριο, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος).

Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠΟΜΙΔΑ: Χωρίς δικαιολογητικά και πρόστιμα οι δηλώσεις για τα δημοτικά τέλη
Επόμενο άρθροΗ ΕΡΤ στα γυρίσματα του “Supergirl” (video)